Čarobni Etno park Zagreb niknuo je u neposrednoj blizini glavnog hrvatskog grada.

Neodoljivo, čarobno i mirno mjesto kao da je iz nekih prošlih vremena i pruža posjet bogatoj povijesti hrvatskih krajeva. Ovo je novo mjesto koje će oduševiti naše prijatelje i goste bilo u posebnoj prigodi ili tokom bezbrižnog izleta.

Smješten na 40 000 m2, Etno park Zagreb nalazi se u mjestu Mala Mlaka, svega jedanaest kilometara od centra metropole. Na radost brojnih posjetitelja glavnog grada Hrvatske, Etno park blizu je i nove zračne luke pa će tako ovog ljeta u suradnji s turističkim agencijama postati i nezaobilazna stanica prilikom posjeta Zagrebu.

Već na samom ulasku u park pogled zastaje na turopoljskom čardaku nazvanom ‘Zbirka sjećanja’, starom 105 godina. On to zaista i jest. Čardak je izvorno bio smješten u srcu hrvatskog Turopolja – selu Mraclin, no u složenoj akciji kustosa, povjesničara i vještini građevinara preseljen je u Etno park. U potpunosti je obnovljen i vraćen u prvobitno stanje. Čardak je prepun unikatnog namještaja iz različitih povijesnih stilova. Alt Deutsch spavaća soba pripada razdoblju renesanse, izrađena je 1800 godine. Secesijska blagovaona zagrebačke je izrade iz 1920. godine. Ormar biblioteka pripada neobaroku, a izrađen je 1860. godine. Čardak kao zbirka povijesti predivno je ogledalo nekih prošlih vremena koja su tako lako zaboravljena. Prepun je detalja kroz koje nam odaje bogatu i inspirativnu povijest prožetu kroz svih 390 m2 unutarnjeg prostora.

Tik do njega nalazi se ljetnikovac koji spremno čeka svoje prve goste. Idealan je za bijeg od gradske vreve, mirno okruženje, a u večernjim satima nudi predivan pogled na Zagreb i Medvednicu. Šetnjom kroz park dolazimo do voćnjaka koji je dom za čak 800 nasada raznolikog voća i u proljetnom je cvatu posebno romantično mjesto.

Upravo će Etno park Zagreb svojom ponudom za razne gastro susrete, domjenke ili pak vjenčanja iz bajke postati nezaobilazno mjesto susreta povijesti i sadašnjosti. Moderna staklena instalacija izvrsno se uklopila u ovu priči i zasigurno će mnogim generacijama ostati dugo u sjećanju kao jedinstveni koncept organizacije raznih događaja…

Komentiraj