Mario Poje

FOTO: Ekskluzivna projekcija glazbenog filma Josipe Lisac

Sinoć je Kaptol Boutique Cinema bio mjesto na kojem je u glavnoj ulozi bila jedna od naših najvećih glazbenih diva – Josipa Lisac. Originalna i jedinstvena u svemu i ovoga puta je pokazala što znači umjetnost. Zbog velikog interesa u boutique kinu otvorene su bile četiri dvorane.

Ekskluzivna projekcija pod nazivom ‘Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…’ je oduševila sve prisutne. Unikatno audiovizualno iskustvo, spoj glazbe i emocije u savršenom ambijentu, nisu propustile Đurđa Tedeschi, Alka Vuica, Matija Vuica i Jurica Popović, Aleksandar Dragaš, Davor Hrvoj, Željko Bebek, Siniša Škarica, Zlatko Turkalj, Matija Cvek, Antonio Franić, Zvončica Vučković, Dalibor Petko, Saša Šekoranja i mnogi drugi.

Snimka koja je bila prikazana na velikom platnu CineStara u Rijeci, Zagrebu i Splitu, nastala je u studiju krajem prošle godine, kada je Josipa Lisac okupila ekipu izuzetnih glazbenika s kojima već godinama surađuje; Davora Črnigoja, Josipa Graha, Bornu Šercara i Tonija Starešinića te krenula u snimanje albuma koje je trajalo šest sati.

Ekipu snimatelja je predvodio sjajni Marko Zeljković, materijal je snimljen u studiju s 4K kamerama i u Dolby 5.1 tehnici. Na platnu je prikazano dvanaest pjesama u novim i više jazz aranžmanima, kao presjek Josipine karijere koja traje više od 50 godina.

Komentiraj