FOTO: Dvije godine Weekend Max Mare u Zagrebu uz novu Couture Capsule kolekciju

John Pavlish

Brojne dame iz javnog života i modni znalci zaputili su se u Teslinu 8, adresu na kojoj je prije dvije godine otvorena prva zagrebačka Weekend Max Mara poslovnica.

U elegantno uređenim prostorijama izložena je novo izdanje lifestyle Couture Capsule kolekcije Weekend za jesen/ zimu 2017. namijenjene samosvjesnoj ženi u svakoj prilici.

Iako prvotno zamišljena kao manje formalna linija odjeće za slobodno vrijeme i vikende, linija Weekend je s godinama počela obuhvaćati kompletnu garderobu i sve odjevne komade, od kaputa i pletiva do torbi, cipela i šalova.

Kako je voditeljica Tatjana Jurić ukratko predstavila okupljenima, ovogodišnja Couture Capsulle Weekend kolekcija inspirirana je putovanjem kroz manje istražene kulture i krajeve, no zadržana je iznimno ženstvena silueta koju Max Mara slavi od samih početaka.

Ogrtači, baloneri i kaputi dolaze u vrhunskim Prince of Wales uzorcima i obostranim tkaninama, ukrašenima krznenim dodacima na džepovima, ovratnicima i manšetama. Inspiraciju su dizajneri pronašli u ručnom radu stanovnika dalekih Anda i drugih kultura, uz sofisticirane detalje koji nas vode na put. Neki ogrtači i pletiva inspirirani su pokrivačem Tamizartom, za kojeg mnogi vjeruju da donosi sreću. Ostali odjevni komadi nadahnuti su Pallayom, tradicionalnim uzorcima Anda čiji simbolički prikazi ljudi, životinja i geometrijskih figura govore o povezanosti lokalnih umjetnika s prirodom. Paleta zastupljenih boja kreće se od sive i različitih nijansi bijele do boje pijeska.

Weekend lifestyle linija Max Mara Grupe osnovana je 1984. godine kao odgovor na suvremenu potragu za odjećom koja je praktična i svestrana, puna boja i elegantno ženstvena. Pametnom kombinacijom glamura i softiciranosti s prepoznatljivim identitetom s vremenom je osvojila svijet te je danas dostupna u više od 200 samostalnih trgovina u Italiji, Europi i na Dalekom Istoku, kao i diljem vodećih robnih kuća u SAD, Japanu i Kini. Nikad pretenciozna, uvijek decentna i umjerena, kolekcija donosi spoj klasike i moderne elegancije te je najbolji primjer prepoznatljivog talijanskog modnog izričaja.

Novu kolekciju među prvima su razgledale velike modne poklonice kao što su Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Isabella Rakonić, Iva Balaban, Tihana Harapin, Iris Androšević i brojne druge dame koje su se složile da Weekend Max Mara i u novim komadima pazi na najmanje detalje, od krojeva do izbora tkanina.

Komentiraj