FOTO: ‘Dubrovački zimski festival’ će se predstaviti u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu

facebook.com

Turistička zajednica grada Dubrovnika  predstavit će ovogodišnji, peti po redu, ‘Dubrovački zimski festival’ na trgovima Ljubljane, Zagreba i Sarajeva.

Promocija zimskog festivala će se održati u petak, 16. studenog u Ljubljani, na Cankarjevom Nabrežju, u subotu, 17. studenog na Cvjetnom trgu u Zagrebu te u subotu, 8. prosinca u Sarajevu , ispred Katedrale. Uz nastup klape ‘Kaše’ i tradicionalnu dubrovačku kolendu te prikle, arancine i broštulane mjendule i Udruga Agroturizam Konavle će predstaviti svoj tradicionalni program ‘Mirisi Božića u Konavlima’ uz konavosko vino i pršut.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika te Dubrovačke ljetne igre, zajedno s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima za jubilarni, peti Dubrovački zimski festival pripremili su šaroliki kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za sve uzraste i sve posjetitelje.  Otvorenje Dubrovačkog zimskog festivala je 1. prosinca 2018.  kada će se upaliti prva adventska svijeća  i zasvjetliti dekorativna blagdanska rasvjeta, a uslijedit će koncert popularnog Petra Graše.

Fokus zimskog festivala i ove godine je na koncertima koji će se održati na Stradunu, od Prljavog Kazališta, Soulfingersa, Detoura, Hladnog  piva, Željka Bebeka, Opće opasnosti, posebne glazbene poslastice – nastupa legendarne grupe Gipsy Kings do spektakularannog dočeka Nove godine uz hrvatske zvijezde Ninu Badrić i Tonija Cetinskog.

Kolendavanje i klapska pisma uveseljavat će ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održat će se humanitarni ‘Torta party’ 8. prosinca te ‘Božićna bajka’ 16. prosinca, kada će biti podijeljeno više od tisuću poklona.

Dubrovnik će tijekom ove zime biti najviše povezan s ostatkom Europe i svijeta i to s čak sedam izravnih letova. Avio kompanija Turkish Airlines povezuje Dubrovnik i Istanbul četiri puta tjedno, Croatia Airlines uz višednevne letove za Zagreb, leti i dva puta tjedno za Frankfurt, a tu su i letovi British Airwaysa dva puta tjedno za London, Vuelinga za Rim dva puta tjedno i za Barcelonu također dva puta. Češki LOT povezuje Dubrovnik i Varšavu tijekom zime čak četiri puta tjedno, a Iberia Madrid dva puta.

Komentiraj