FOTO: Dokumentarni film ‘Vatreni’ uskoro počinje s prikazivanjem

Autor:

FOTO: Kaptol Boutique Cinema

Kaptol Boutique Cinema je ugostio medijsku konferenciju povodom premijere dokumentarnog filma ‘Vatreni’, meksičkog redatelja Edsona Ramireza.

Prikazivanjem trailera i ekskluzivnih snimki iz Francuske redatelj Ramirez donio je pogled ‘izvana’ na omiljenu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i njen povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. 

“Kao mali pratio sam hrvatske sportaše, pogotovo nogometaše, ali sam znao i za rat u vašoj zemlji. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gledao sam te igrače kako hrabro izlaze na teren i igraju nevjerojatan nogomet, valjda mi se tada usadila ideja da snimim film o njima“, rekao je Edson Ramirez ispričavši novinarima niz zanimljivih anegdota tijekom snimanja koje je trajalo gotovo tri godine.

Okupljenima je svoje viđenje događaja od prije 20 godina objasnio i trener Miroslav Ćiro Blažević.

“Generacija prije 20 godina je s pravom dobila nadimak ‘Vatreni’ i svi nakon njih imaju obvezu igrati tako strastveno. Nadam se da će izbornik Dalić današnjim Vatrenima pokazati film i dodatno ih motivirati da ostvare rezultat u Rusiji”, izjavio je legendarni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Film će se od 24. svibnja do 13. lipnja prikazivati u Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

“Hvala svima koji su se sjetili oboljelih od SMA u trenutku kad su ostavljeni od sustava. Vatreni su nas oduševljavali prije 20 godina, a i danas nalaze način da nas oduševe zajedno sa svima koji su pomogli ovom projektu“, rekla je Ana Alapić, predsjednica Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići i pozvala sugrađane da pogledaju film u kinima.

Film ‘Vatreni’ imat će premijeru u Zagrebu, Splitu, Hvaru i Opatiji. Nakon toga seli u Francusku te na festivale diljem svijeta.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.