FOTO: Dodijeljene nagrade publike za najbolja ostvarenja HNK Ivana pl. Zajca

Press/HNK Ivana pl. Zajca

Mjuzikl ‘Sunset Boulevard’ najbolja je predstava HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018/19, a najbolji koncert prošle sezone je ‘Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski’. Tako je odlučila publika glasovanjem za svoje favorite, peti put zaredom. Sve njihove odluke su obznanjene, a nagrade su dobitnicima uručene na svečanoj dodjeli.

Prema glasovima publike najboljom predstavom Hrvatske drame proglašena je ‘Leica format’, a za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje za ulogu Nje u predstavi ‘Leica format’ i ulogu Beatrice u predstavi ‘Michelangelo’ te Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi ‘Regoč’ i ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi ‘Leica format’.

Najbolja predstava Talijanske drame je ‘Effetto farfalla/Butterfly Effect/Efekt leptira’ dok su za najbolje uloge u ansamblu Talijanske drame nagrađeni Leonora Surian Popov za ulogu Naratora upravo u nagrađenoj predstavi te Mirko Soldano za ulogu Šefa u predstavi ‘Gli imbianchini non hanno ricordi/Pituri nemaju sjećanja’.

Najboljom predstavom u opernom programu, prema odluci riječke publike,  proglašena je predstava ‘Nikola Šubić Zrinjski’. Kristina Kolar je za ulogu Eve u Zrinjskome te za ulogu Norme u obnovi istoimene opere dobila Nagradu publike za najbolju žensku, a Dario Bercich za ulogu Figara u operi ‘Figarov pir’ Nagradu publike za najbolju mušku opernu ulogu.

Nagrada publike za najbolju baletnu predstavu dodijeljena je predstavi ‘4 bolera’, a nagrađeni baletni umjetnici su Laura Orlić za ulogu za ulogu Pimpinelle u predstavi ‘Pulcinell’a i uloge u predstavama ‘4 bolera’ i ‘Serenada – Allegro’ te Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi ‘Apolon’ te za uloge u predstavama ‘Serenada-Allegro’ i ‘4 bolera’.

Nagradu publike za najbolju ulogu u mjuziklu dobila je Leonora Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu ‘Sunset Boulevard’, a Nagrada za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice/umjetnika otišla je u ruke Elene Brumini za ulogu Betty Schaefer također u ‘Sunset Boulevardu’.

Ekipa mjuzikla Sunset Boulevard
Maša Kolar i Laura Orlić
Edi Ćelić i Renata Carola Gatica

Komentiraj