Zaklada ‘Hrvatska kuća srca’ u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu javnozdravstvene akcije ‘Oživi me’ organizirala je ove subote edukaciju o kardiopulmonalnom oživljavanju za djelatnike Zagrebparkinga.

U rujnu ove godine Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebparking javnosti je predstavila projekt ‘Defibrilatori’. U sklopu projekta, a u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo  postavila je AED uređaje za defibrilaciju u garažu Kvaternikov Trg i garažu Tuškanac. Povodom toga podružnica Zagrebparking educirala je 10 djelatnika, ovo je nastavak, a do kraja 2018. godine nastaviti će se s edukacijom svih djelatnika.

Djelatnici Zagrebparkinga tijekom radnog vremena veliki dio svoga dana provode u kontaktu s građanima te će zahvaljujući ovoj edukaciji biti u mogućnosti pristupiti postupku kardiopulmonalnog oživljavanja i nekome spasiti život. Edukacijom djelatnika podružnica Zagrebparking o osnovnim postupcima oživljavanja doprinosi se povećanju sigurnosti građana grada Zagreba i pokazuje društveno odgovorno poslovanje.

“Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji sa Zakladom provodi akciju ‘Oživi me’ još od 2014. godine. Zahvaljujući brojnim edukacijama oko 3 000 osoba ima znanja o osnovnim postupcima oživljavanja, no smatramo kako to i dalje nije dovoljno. Naša zajednička misija je edukaciju o oživljavanju uvrstiti u obvezni obrazovni program kako bi što više građana nestručnjaka savladalo vještinu oživljavanja i bilo u mogućnosti spasiti nečiji život kada se za time ukaže potreba”, rekla je Ivana Portolan Pajić, dr.med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Komentiraj