FOTO: Deset autobusa dovezlo publiku iz pet zemalja na izvedbu ‘Otella’

HNK Ivana pl. Zajca

Da se dobar glas o riječkoj Operi pronio izvan granica Hrvatske već dugo nije novost. O tome svjedoče posjetitelji, ljubitelji opere iz raznih europskih zemalja, koji redovno stižu na operne predstave u Rijeci.

No, morali smo zabilježiti dolazak čak deset autobusa kojima je doputovala publika na izvedbu hvaljenog ‘Otella’ u petak, 7. travnja. Verdijevu predstavu u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Zorana Juranića došlo je pogledati petstotinjak ljubitelja opere iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, uglavnom zahvaljujući suradnji s agencijama specijaliziranim za kulturni turizam.

Iako su mnogi od njih dugogodišnji posjetitelji najpoznatijih europskih opernih kuća, nisu krili istinsko i iskreno oduševljenje riječkim ‘Otellom’ te nisu štedjeli na komplimentima naglašavajući da ih je predstava “ostavila bez daha”.

Oduševio ih je snažno i dojmljivo uprizorenje te sjajni solisti, zbor i orkestar. Oni koji to već ranije nisu, iskoristili su prigodu razgledati zgradu riječkog HNK i Klimtove stropne slike.

Pozdravili smo se samo do njihovih sljedećih dolazaka, koji se već dogovaraju.

Komentiraj