Humanitarna udruga 'Možemo zajedno'

FOTO: Dejan Nemčić sretno se vratio iz Afrike i podijelio svoje dojmove

Nakon uručenja donacija školskog pribora i lijekova protiv malarije Dejan Nemčić sretno se vratio iz Afrike.

Dejan Nemčić, profesor zemljopisa koji je u sklopu humanitarne udruge za pomoć djeci trećega svijeta ‘Možemo zajedno’ pokrenuo veliki projekt ‘Afrika – Možemo zajedno’, završio je svoje putovanje po Tanzaniji i Keniji te se sretno vratio u Hrvatsku.

Naime, u proteklih pet tjedana Dejan Nemčić podijelio je mnogo školskog pribora i oko 5000 lijekova protiv malarije najsiromašnijim školama i djeci.

Nakon povratka u Hrvatsku, Dejan je u izdavačkoj kući Profil Klett, koja je od početka podržala ovaj projekt, predstavio svoje dojmove s putovanja istaknuvši neke od najvećih problema tih siromašnih afričkih zemalja kao što su loši uvjeti cjelokupnog sustava obrazovanja koje nije dostupno svoj djeci te visoka stopa smrtnosti od malarije, bolesti od koje u Africi godišnje umire preko 700 000 ljudi, od čega 92 posto djece.

Upravo zbog navedenih saznanja, Dejan Nemčić je prije puta u Afriku prikupio mnogo školskog pribora i novčanih sredstava za kupnju lijekova protiv malarije koje je podijelio brojnim školama i domovima za nezbrinutu djecu u Tanzaniji i Keniji.

Humanitarna udruga 'Možemo zajedno'
Afrička djeca ispred škole
Humanitarna udruga 'Možemo zajedno'
Dejan Nemčić u učionici
Humanitarna udruga 'Možemo zajedno'
Svi su dobili školski pribor
Humanitarna udruga 'Možemo zajedno'
Dejan Nemčić družio se s djecom u Tanzaniji i Keniji

Komentiraj