Boogie je novi zagrebački jazz klub.

Nakon zatvaranja kultnog B.P. Cluba, nastala je velika rupa u kulturnom životu grada. Osnivačima Boogiea bila je nepodnošljiva činjenica da Grad Zagreb, s dugom i bogatom jazz tradicijom nema pravi jazz klub te su odlučili otvoriti jedan. Niti jedan grad se ne može zvati metropolom bez jazz kluba.

Zagrebačka scena je bogata i raznovrsna, jazz se u Zagrebu nastavio svirati u kafićima i barovima i nakon zatvaranja gore spomenutih klubova, ali to ne može nadomjestiti pravi klub.

Boogie se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1 (na križanju Ilice i Cvjetnog trga).

Klub se nalazi na tri etaže, u prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, a u podrumu klub.
Uređenje kluba osmislili su sami vlasnici, Mladen Vidović i Tomo Ricov, dok u programu sudjeluju poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr.

Zasad se program odvija četiri puta tjedno, od srijede do nedjelje. Uz nastupe zagrebačkih jazzera dogovorena su i gostovanja stranih izvođača. Kao i najboljim svjetskim klubovima, osim jazza, u programu će se naći i srodni glazbeni žanrovi – latin, brazilska glazba, soul i funk…

Vikendom, točnije petkom i subotom, će nakon live nastupa, nastupati i poznati hrvatski i strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

U utorak (31.10.), u Boogie ‘dolazi’ prava New Orleans Voodo Halloween atmosfera s Jägermeister brass bandom. Ovaj brass bend okuplja impresivnu postavu glazbenika koji su završili Akademiju glazbenih umjetnosti, studiraju na jazz akademijama u inozemstvu, predavači su u glazbenim školama, a dobitnici su brojnih nagrada i priznanja za svoje umijeće. Bend se sastoji od osam članova, od čega je šestero vrhunskih glazbenika te dvije profesionalne plesačice koje svojim izvedbama dodatno podižu ionako vruću atmosferu na nastupima. Ovu ‘Voodo večer’ će zatvoriti DJ Robert Mareković.

Komentiraj