Saša Zinaja

FOTO: Avatari posjetili lokacije Adventa u Zagrebu

Samo nas dva dana dijele do početka višeosjetilnog spektakla u izvedbi svjetski poznate trupe Cirque du Soleil.

Arena Zagreb spremna je za vikend za pamćenje jer će na pozornici oživjeti svijet Pandore i naroda Na’vi, svima poznatog iz mega filmskog hita ‘Avatar’ Jamesa Camerona, koji je poslužio kao predložak i inspiracija za predstavu ‘TORUK – The First Flight’. I dok traju posljednje pripreme za premijernu izvedbu u petak, dva su člana naroda Na’Vi odlučila istražiti Zagreb i posjetiti adventske lokacije.

Oni su pripadnici klana Omatikaya, a njihova šetnja kroz najveću hrvatsku metropolu privukla je pažnju brojnih posjetitelja grada. Zagrebačke fontane, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatsko narodno kazalište te na kraju, romantični Zrinjevac, osvojili su srca naših “plavih“ putnika koji će za samo dva dana ispričati svoju čudesnu priču.

Vrhunska tehnologija, gimnastičarski i virtuozni plesni pokreti, vizualni i zvučni efekti prate zanimljivu priču na koju se nadovezuje ona iz najuspješnijeg filmskog hita svih vremena. Koliko je zahtjevna produkcija govori i podatak da je tim od 100 ljudi u Zagreb stigao s više od 35 kamiona opreme.

Cirque du Soleil uvijek nastoji pružiti nešto novo te su razvili aplikaciju koja omogućuje publici da postane dijelom predstave kao nikada do sad. Potpuno novi svijet, novi nivo i način gledanja. Aplikacija TORUK – The First Flight može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

Veliki svjetski show je postavljen u Areni Zagreb od 7. do 9. prosinca, četiri izvedbe su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati.

Komentiraj