FOTO: Arhitektica Ivana Vrban osmislila poseban interijer Franko’s pizza & bara

Bojan Zibar

Prema mnogima, pizza je jednostavno i brzo jelo, ali upravo je ta “jednostavnost ponekad najkompliciranija”. Danas, kada je konkurencija poprilično velika, najbitnije je zadovoljiti gosta i pripremiti mu bogatstvo okusa i namirnica, radi kojih će se rado vraćati.

Upravo je to i bila jedna od glavnih niti vodilja vlasnika zagrebačkog Franko’s pizza & bara, ponuditi gostu ono najbolje, najizvornije i pokazati svu čaroliju recepture pizze u koju je uložen velik trud i rad. Prekrasan interijer potpisuje arhitektica Ivana Vrban i oduševljava na prvi pogled.

Pomno odabrani detalji, prekrasni lusteri i uređeni stolovi ponukat će vas, da osim prekrasne i ukusne hrane, fotografijom zabilježite “ugodan ambijent” oko sebe. Ručno izrađena, obložena krušna peć je u ovom lokalu središnja atrakcija i njen impozantan izgled plijeni poglede. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti.

Istaknimo stvaranje savršenog tijesta, čija kvaliteta je uvijek iznimno bitna. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje  mora odležati najmanje 48 sati prije nego što završi u krušnoj peći. Iznenadit će vas i namirnice kao što su mortadela od vepra s tartufima, krema od pistacija, limeta, namaz od tikve, perle ili kuglice aceto balsamico…

Komentiraj