FOTO: AOC AGON Ultra tanki monitori s radijusom zakrivljenosti od 1800 mm

AOC AGON

Tvrtka AOC proširuje svoju AGON premium liniju igračih monitora s dva nova zakrivljena modela – 31.5-inčnim QHD AG322QCX i 27-inčnim Full HD AG272FCX.

Novi AGON modeli dolaze s radijusom zakrivljenosti od 1800 mm za dodatnu razinu ‘uranjanja u sadržaj’.

Zahvaljujući ultra tankom okviru na tri strane, igrači se mogu još bolje fokusirati na igru, a stopa osvježavanja od 144 Hz i AMD FreeSync tehnologija omogućuju super iskustvo igranja bez zastajkivanja, kidanja slike ili zamućenja pokreta (motion blur).

Kao dodatak tome, novi AGON modeli mogu se pohvaliti svim premium značajkama koje imaju i ostali zakrivljeni modeli iz AGON linije uključujući različite načine i postavke za igranje uz QuickSwitch tipkovnicu, držač za slušalice, ručku, ergonomske postavke i prilagodljiva LED svjetla.

Savršeni fokus i prožimajuće iskustvo igranja

Nova dva 16:9 AGON modela proširuju AGON liniju zakrivljenih monitora u dvije veličine:

AOC AGON AG322QCX može se pohvaliti svojim 35.5-inčnim (80 cm) VA panelom u QHD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela za savršeno oštre grafike video igre.

S druge strane, AG272FCX ima kompaktniji 27-inčni VA panel s Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela.

Uz radijus od 1800 mm oba monitora omogućuju najčvršću zakrivljenost od dosadašnjih AGON modela. Ova zakrivljenost omogućuje savršeno iskustvo igranja s povećanom percepcijom dubljine i smanjenim izobličenjem slike. Ultra tanki okvir na gornoj, lijevoj i desnoj strani monitora omogućuje igračima da se još bolje fokusiraju na akciju na ekranu.

Snažne značajke za natjecateljski duh

Oba monitora mogu se pohvaliti visokim stupnjem osvježavanja od 144 Hz koji eliminira zamućenje pokreta (motion blur) i oživljava svijet video igre u super glatkim i oštrim grafikama, čak i kod najbržih dijelova. Za dodatnu razinu glatkoće i brzinu, monitori imaju AMD FreeSync podršku koja smanjuje zastajkivanje i kidanje slike te ulazno kašnjenje. Gejmeri koji traže još brže iskustvo igranja imat će koristi i od AOC Low Input Lag opcije koja zaobilazi većinu unutarnje obrade videa.

Uz ove mogućnosti, gejmeri mogu vidjeti rezultat svoje akcije istog trenutka na ekranu što ima vliku prednost posebice u natjecateljskim igrama.

AOC Shadow Control značajka daje posebnu prednost kod igrica s jako tamnim područjima jer automatski posvjetljuje tamna mjesta slike i potamnjuje presvijetla mjesta, bez utjecanja na ostatak ekrana.

Savršena svestranost i udobnost

Postavke igrica i druge postavke monitora mogu se brzo i jednostavno mijenjati uz pomoć AOC QuickSwitch tipkovnice. Tako igrači umjesto prebacivanja postavku kroz izbornik na računalu mogu jednostavno podesiti specifične postavke s obzirom na to kakvu vrstu igre igraju.

Kako bi se povećala udobnost tijekom igranja igrica, novi monitori štite oči gejmera zahvaljujući ugrađenoj Flicker-Free tehnologiji koja sprječava umor očiju i AOC Low Blue Light opciji koja sprječava negativni efekt štetne plave svijetlosti. Za pravilno držanje brine se ergonomsko postolje AOC Ergo Base koje omogućuje podešavanje visine te naginjanje ili zakretanje monitora na željenu poziciju. Osim toga, monitor ima i ručku koja omogućuje korisnicima da lako prenesu svoj monitor na drugu lokaciju te držač slušalica koji se može uvuči u monitor kako bi gejmeri odložili svoje slušalice tijekom pauze od igranja.

Različite mogućnosti povezivanja kao što su HDMI, DisplayPort, VGA i USB 3.0 čine AG322QCX i AG272FCX kompatibilnima sa širokim rasponom ulaznih izvora i uređaja.

Individualan stil

Kao dodatak minimalističkom dizajnu, oba monitora dolaze s prilagodljivim LED svjetlima na stražnjoj strani monitora i donjem okviru. Svjetla se mogu podesiti u tri različite boje (crvena, zelena i plava) i na tri jačine kako bi se monitor prilagodio individualnom ukusu i preferencijama svakog gejmera.

Novi AOC AGON AG322QCX i AOC AGON AG272FCX monitori bit će dostupni u svibnju ove godine.

AG322QCX_B

AG352QCX_BKR-red

AG322QCX_S

AG322QCX_F-KV

Komentiraj