Modnom revijom u prostoru Hrvatskog državnog arhiva, Aleksandra Dojčinović nastavila je tradiciju predstavljanja novih kolekcija u ustanovama od presudne važnosti za nacionalnu kulturu.

‘Fotogeničnost’ prostora jedne od najznačajnijih zgrada europske secesije pokazao se kao sjajna kulisa za ono što je dizajnerica pripremila za proljeće/ljeto 2017, ponajprije i zbog činjenice da je odlučila izaći iz okvira na koje su ljubitelji njenog dizajna naviknuli do sada.

Nakon što je proljetos svoju prvu samostalnu reviju u Preporodnoj palači Narodnog doma posvetila uspješnim ženama, ova je bila svojevrstan hommage putu do tog uspijeha pa je i lajtmotiv cijele večeri bila upravo knjiga, odnosno put od knjige do titule.

Počelo je koktelom dobrodošlice u hotelu Esplanade, odakle su uzvanici službenim Opel automobilima odlazili na reviju, koja je cijela bila u znaku knjižnice i učenja.

Uzvanici su sjedili u klupama, baš kao nekad na studentskim predavanjima.

Lei Lou kolekcija za proljeće/ljeto 2017 je vrlo moderna, djevojački prpošna, maksimalno ženstvena i odiše pritajenim seksipilom.

Nešto kraće haljine, prozirne tkanine i uži krojevi su istaknuli ljepotu mladih manekenki. Noviteti poput komada od metalizirane kože ili čipke bogato ukrašene vezom od pliša te nove boje, poput narančaste, metalik zelene, srebrne, smeđe pa čak i crne, hrabar su i uspiješan iskorak mlade dizajnerice.

Svaka kreacija pojedinačno vrlo je kompleksna i zbog činjenice da je velika pažnja pridavana detaljima, onima od perja, šljokica, ali i 3D aplikacijama u obliku cvijeća ili broševa, osobito na ovratniku.

Aleksandra Dojčinović je modele ukrasila decentnim nakitom s potpisom Diamanti Per Tutti, čija je ambasadorica i zaštitno lice. Lei Lou gležnjače za proljeće i ljeto dobile su novo izdanje, otvorene prste ili petu i nove zagasite nijanse, a predstavljen je i novi model kožnih torbica u različitim veličinama.

lei-lou_1

lei-lou_2

lei-lou_4

lei-lou_5

lei-lou_6

lei-lou_18

lei-lou_20

lei-lou_24_aleksandra-dojcinovic

Ovaj modni događaj nisu propustile: Sandra Perković, Bojana Gregorić Vejzović, Ecija Ojdanić, Nevena Rendeli Vejzović, Lejla Filipović, Iva Balaban, Andrea i Hrvoje Čermak, Ana i Joško Čagalj, Danijela Martinović, Ivona Čulo, Kristina Krepela, Iva Jerković, Maja Šuput, Marija Borić, Edita Miserić Vrkljan, Antonija Stupar Jurkin, Ana Radišić, Korana Gvozdić, Mirna Maras, Monika Kravić Mamić, Petra Kurtela, Renata Sopek, Sara Renar, Božena i Igor Lazarević, Martina Podgorski, Ivana Ergić, Lana Klingor, Tihana Harapin-Zalepugin, Irena Škorić, Neda Makjanić Kunić, Sandra Ledenko te mnogi drugi.

Uzvanike je pozdravio poznati voditelj Oliver Mlakar, a za glazbenu podlogu su se pobrinuli Hrvoje Rupčić, Danko Krznarić i Drago Lokas. 

Paralelno s revijom snimala se i kampanja za predstavljenu kolekciju, koju potpisuju Romano Decker i Dejan Kutić.

martina-podgorski-monika-kravic-mamic-i-mirna-maras
Martina Podgorski, Monika Kravić Mamić i Mirna Maras
Lejla Filipović
Lejla Filipović
Lana Klingor.
Lana Klingor
bojana-gregoric-vejzovic
Bojana Gregorić Vejzović
Korana Gvozdić
Korana Gvozdić
Ana i Joško Čagalj
Ana i Joško Čagalj
Andrea i Hrvoje Čermak
Andrea i Hrvoje Čermak
Ecija-Ojdanic-Aleksandra-Dojcinovic-Bojana-Gregoric-Vejzovic-i-Sandra-Perkovic
Ecija Ojdanić, Aleksandra Dojčinović, Bojana Gregorić Vejzović i Sandra Perković
hanic-vanja-i-stjepka-s-aleksandrom-dojcinovic
Vanja i Ladislav Marković (?) s Aleksandrom Dojčinović
Ines Gudelj, Aleksandra Dojčinović i Ema Gudelj
Ines Gudelj, Aleksandra Dojčinović i Ema Gudelj

Komentiraj