TZ grada Iloka, facebook.com, Mihael Spanic/Vecernji list

FOTO: Slijedi zatvaranje tradicionalne Iločke berbe grožđa

Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, tradicionalna 51. Iločka berba grožđa, s bogatim kulturno-zabavnim programom i prigodnim eno sadržajima traje sve do 02. rujna.

Iločku berbu grožđa organizira Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka, a u manifestaciju su uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg raskošnog programa berbe s brojnim aktivnostima uključili su se i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Uz već omiljenu Pudarinu, stari narodni običaj čuvanja vinograda prije berbe i 6. Noći vina, koja se prigodno održava u Starom podrumu u suradnji s Iločkim podrumima, organizatori berbe grožđa predstavljaju i Dunavski maraton čikli, nastupe KUD-ova iz Slavonije i Srijema, edukativno-zabavne radionice za djecu i još mnoštvo drugih iznenađenja. Uz vrhunska vina i smotre vinara, tijekom Iločke berbe grožđa, svi gosti grada Iloka imat će priliku kušati i ponajbolje gastronomske delicije ovoga kraja.

“Vrhunac 51. Iločke berbe grožđa očekujemo 31. kolovoza i 01. rujna kada nas očekuje koncert grupe Magazin i Miroslava Škore te središnji svečani program s vatrometom, ali i druga događanja tih dana. Dakle i dalje stignete doći u Ilok i uživati u jednoj od najstarijih turističkih manifestacija u Hrvatskoj“, poručio je Josip Kovač, zamjenik gradonačelnice grada Iloka.

Komentiraj