Beach Fossils

Fosili s plaže sviraju u Močvari

U nedjelju (10.09.), u klub Močvara, četiri godine nakon premijernog nastupa u kinu Grič, dolazi bend Beach Fossils, lo-fi indie rock trojac iz Brooklyna.

U nizu novih imena koje je Žedno uho Zagrebu predstavilo tokom 2013. godine tri su se posebno izdvojila, kako zbog toga što je publiku činila dominantno mlađa, studentska populacija koju se sve rjeđe viđa na koncertima novih stranih izvođača, tako i zato što su svaki na svoj način oduševili i pokazali osobiti potencijal. I dok su Metz beskompromisno bučnim drugim albumom pokazali da nemaju namjeru činiti komercijalne ustupke, Mac DeMarco je doslovno eksplodirao i postao planetarno popularan, Beach Fossils su se pritajili i gotovo 4 godine radili na nasljedniku odlično prihvaćenog albuma “Clash The Truth”.

Album “Somersault” objavljen je 2. lipnja. Ono što je prije 8 godina započelo kao solo projekt pjevača i gitarista Dustina Payseura, izraslo je u odličan bend koji inspiraciju crpi u pop glazbi šezdesetih, surf rocku, grungeu, shoegazeu, pa čak i countryju, a album je prvi put plod kolektivnog rada svih članova benda te nekolicine gostiju, među kojima se izdvaja Rachel Goswell, pjevačica britanskih shoegaze legendi Slowdive. Ona je pjevala u pjesmi “Tangerine”, prekrasnom psihodeličnom pop biseru kakvim bi se zasigurno ponosili Stereolab ili The Sea And Cake.

“Somersault” je objavljen za Bayonet Records, diskografsku kuću koju je prije dvije godine Payseur pokrenuo sa suprugom, a koja je široj javnosti postala poznata 2016. kad je svoj drugi službeni album na njoj objavila izvrsna Frankie Cosmos.

Prije Beach Fossila nastupit će energična mlada rock’n’roll šestorka iz Cambridgea, Nervous Conditions koji će otvoriti večer svojim nastupom izvodeći pjesme s prvog albuma „Zak’s Anniversary“.

Satnica koncerta je:

20:00 – vrata
21:00 – Nervous Conditions
22:00 – Beach Fossils

Komentiraj