Forum mladih SDP-a Zadar osudio napad na 14-godišnjaka

Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije je u subotu osudio nedavni napad na 14-godišnjaka kojega je, gotovo u samom centru grada, teško ozlijedila skupina maloljetnih huligana.

“Nažalost, nasilje među mladima je u porastu, fizičko i online što dokazuje snimanje samog napada i postavljanje istog na društvene mreže od strane žrtvinih vršnjaka”, ističe se u priopćenju Foruma mladih SDP-a.

Smatraju da su djeca i mladi pod utjecajem sveprisutnog nasilja postali ravnodušni te njihova reakcija izostaje. Treba ih od najranije dobi educirati kako reagirati kad vide nasilje, a da sebe ne dovedu u opasnost.

“Mladi su sustavno zanemareni, u školama nedostaje stručnog kadra koji bi se bavio djecom i mladima problematičnog ponašanja te škole de facto gube svoju odgojnu funkciju”, ocijenili su.

Mladi SDP-ovci poručuju da bi Grad Zadar, kao osnivač osnovnih škola, morao naći mehanizme edukacije i sustavnog rada s djecom te osigurati potreban kadar školama kako bi se sačuvalo fizičko i mentalno zdravlje djece i mladih.

 

Tučnjava u Zadru: Policija će trojicu maloljetnika i jednog punoljetnika optužiti za nanošenje teških ozljeda

 

Komentiraj