Fortenova nastavlja s prodajom Leda: Kreću u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods

Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, Fortenova gruoa ušla je u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods te očekuju da bi transakcija mogla biti zaključena tijekom ljeta, izvijestila je u ponedjeljak Fortenova grupa.

“Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods”, stoji u priopćenju.

Izvršni direktor za financije Fortenova grupe James Pearson istaknuo je da je Nomad Foods kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi. Naglasio je da je pred njima još puno posla, a treba ispuniti niz uvjeta prije nego što se postigne konačni dogovor.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško poručio je da je ‘postupak dubinskog snimanja za poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno priveden kraju prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s tvrtkom Nomad Foods, koja se dosada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za njihovu djelatnost zamrznute hrane’.

Krajnji cilj Fortenova grupe, kako je naglasio Peruško, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade.

“Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine”, rekao je Peruško i istaknuo da će zaposlenike i tržište nastaviti redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije.

Komentiraj