Klemen Štular

FORESTLAND Najzeleniji glazbeni festival u Republici Hrvatskoj

Malo mjestašce Brezje, smješteno u samom srcu Međimurja, poznato je po očaravajućoj prirodi i odličnoj hrani, no unatrag nekoliko godina, ono postaje prava ljetna šumska oaza i dom brojnim ljubiteljima elektronske glazbe.

Ovdje se od 2013. godine održava Forestland, najzeleniji glazbeni festival u Republici Hrvatskoj. Ideja o pokretanju prve manifestacije potekla je od nekolicine entuzijasta s ciljem promicanja elektronske glazbe u Međimurju, a u svega nekoliko godina postojanja, Forestland se prometnuo kao jedan od bitnijih ljetnih festivala.

Kroz posljednje četiri godine, na stageu su nastupli brojni svjetski umjetnici, poput Sick Individuals, DubVision, Dzeko&Torres, Alex Kenji, kao i regionalne legende G, Kosta Radman, JureS, Andy Boy, Clay Clemens itd.

Forestland ove godine slavi peti rođendan i organizatori su se potrudili dovesti jednog od trenutno najtraženijeg DJ-a na svijetu – Mahmuta Orhana, koji je slavu stekao megahitom ‘Feel’ s više od 170 milijuna pregleda na YouTubeu. Mahmut Orhan je nastupao na najprestižnijim festivalima diljem svijeta, a ovog ljeta će biti glavni headliner na Forestlandu.

Tokom 20. i 21.07. čekuju vas i druga vrhunska imena elektronske glazbe, kao što su Mark Otten, Jimmy Clash, Lawrance Apaga, MATRODA, DEKOVA, Radiology, Timo G. 

Mark Otten je bivši učitelj Martina Garrixa, za kojeg Garrix smatra da je najzaslužniji za njegov uspjeh, a zabavljat će vas i manje poznati techno, house, bass, grime, trap, trance i EDM izvođači.

Posjetitelji će se moći zabavljati i na popularnom Beach stageu, kao i na Forestroom stageu, zamišljenom po uzoru na kultni Boiler room, stvorenom za doček ludih rasplesanih zora i upijanje prvih zraka sunca.

Osim bogatog glazbenog programa na tri pozornice, festival nudi prostor za kampiranje pod zvijezdama, dva bazena, druženje uz roštilj & grill, pješčanu plažu, nezaboravne pool partyje…

Potvrda za odličnu organizaciju i nepresušnu kreativnost, ovom originalnom festivalu stigla je i u obliku nagrade za ‘Najbolji hrvatski EDM (Electronic Dance Music) festival za 2016.’ prema renomiranom glazbenom portalu Klubska scena.

Forestland (20. i 21.07.) je i ove godine jedan od najboljih ljetnih festivala u Hrvatskoj, uz jedinstveni šumski krajolik s potokom i jezerom, zabave neće nedostajati.

Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr i http://forestland.hr/.

Komentiraj