KARLO ŽIGER JE JOŠ KAO 12-GODIŠNJI IGRAČ NK ZAGREBA PREŠAO U LONDONSKI CHELSEA, čime je prekršen pravilnik FIFA-e o transferima maloljetnika. Dokumenti Football Leaksa otkrivaju kako je Chelsea njegovoj obitelji isplatio više od 800.000 funti i cijeloj obitelji plaćao najamninu za kuću u Londonu

Mladi nogometaši Dinama u srijedu, 3. travnja, u Londonu će odigrati četvrtfinalnu utakmicu juniorske Lige prvaka. Protivnik mladim zagrebačkim nogometašima bit će juniori londonskog kluba Chelseaja. Da nije odnedavna na posudbi u Sutton Unitedu na vratima Chelseaja u toj utakmici vrlo vjerojatno stajao bi jedan Zagrepčanin, 17-godišnji Karlo Žiger. Za tog vratara vjerojatno su čuli samo oni koji pažljivo prate nogomet, ali iza njegova odlaska u London krije se zanimljiva priča zbog koje se Chelsea našao i na udaru FIFA-e zbog kršenja pravila o transferu maloljetnih igrača. Dokumenti Football Leaksa otkrivaju detalje tog transfera tijekom kojeg je Chelsea prekršio pravila te isplatio velike svote Žigerovim roditeljima.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakChicago će dobiti prvu crnu gradonačelnicu
Sljedeći članakALŽIR Bouteflika podnio ostavku
Blaž Zgaga je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.