Ugovor između Bayer 04 Leverkusena i tvrtke Sport Servis MM donosi tvrtki iz Ljubuškog 725 tisuća eura i dodatnih 10 posto od bruto bonusa Tina Jedvaja

eicPrije dvadesetak dana pripadnici Uskoka ponovo su uhitili osobe iz kruga Zdravka Mamića. Zbog sumnji u pranje novca uhićeni su istarski poduzetnik Sandro Stipančić i njegovi suradnici. Stipančić je prema Uskoku tajni vlasnik londonske tvrtke Barnes& Bel Limited koja je primila 50 posto od transfera nogometaša Tina Jedvaja iz Dinama u talijanski klub Romu. Međutim, po dokumentima Football Leaksa koje je na uvid dobio njemački magazin Der Spiegel te ih proslijedio Europskoj istraživačkoj suradnji (EIC) i do kojih je pristup dobio i Nacional, obitelj Mamić još uvijek ima velik utjecaj na sportsku sudbinu jednog od najboljih hrvatskih obrambenih igrača.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL I GULIVER/GETTY IMAGES
PIŠE:BLAŽ ZGAGA (NEWSWEEK SRBIJA) I BORIS BILAS
PODIJELI
Blaž Zgaga novi je suradnik tjednika Nacional. On je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.