Optimapharm, vodeća neovisna kompanija za provedbu kliničkih istraživanja (Clinical research organization – CRO) u srednjoj i istočnoj Europi s uredima u zapadnoj Europi i Ujedinjenom Kraljevstvu, privukla je investiciju vrijednu 10 milijuna eura za nastavak poslovnog rasta.

U tvrtku je investirao AMC IV, europski fond kojem će u sklopu transakcije biti osiguran manjinski udio u kompaniji. Sklopljeni posao ujedno označava  ulazak na hrvatsko tržište grupe fondova Accession Mezzanine Capital.

Prenosimo dio priopćenja za medije: 

“Optimapharm organizira, nadzire i kontrolira klinička ispitivanja lijekova za klijente u farmaceutskom i biotehnološkom sektoru i u sektoru medicinskih uređaja. Kompanija ima pristup tržištu s više od 200 milijuna ljudi, a kombinacijom organskoga rasta i preuzimanja pozicionirala se kao vodeća neovisna kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi. Optimapharm ubrzano raste pa su početkom godine preuzeli vodeću kompaniju za provedbu kliničkih istraživanja u Češkoj, MKS Research te su otvorili nove urede u Ujedinjenom Kraljevstvu i Mađarskoj. Trenutačno imaju otvorene urede u dvanaest država.

Optimapharm je od osnivanja realizirao više od 250 kliničkih istraživanja u 20-ak država u Europi i Izraelu, a timu Optimapharma pridružio se i Chris Buckle iz Mezzanine Managementa kao član Nadzornog odbora.

„Ubrzan poslovni rast kakav bilježimo nije nam skrenuo pozornost s kvalitete rada, što se najbolje mjeri postotkom novih projekata koje dobivamo od postojećih klijenata, a kod nas taj postotak iznosi visokih 95 posto. Klijentima diljem svijeta osiguravamo visokokvalitetne profesionalne usluge prema zapadnoeuropskim standardima i konkurentnim cijenama. Imamo znanje, referencije i kvalitetnu financijsku poziciju za nastavak rasta”, izjavila je Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma“, piše u objavi. 

Komentiraj