Promo

Fond Inspire Fusion postao novi većinski vlasnik FLEET rent a cara

Nakon višemjesečnog analiziranja poslovanja i tržišnih vrijednosti tvrtke, društvo INSPIRE INVESTMENTS u ime fonda Inspire Fusion postalo je novi većinski vlasnik FLEET rent a cara.

Inspire Investments, društvo za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu u ime Inspire Fusion alternativnog investicijskog fonda poduzetničkog kapitala (venture capital) s privatnom ponudom preuzelo je tvrtku FLEET rent a car koja je posljednjih godina pozicionirala poslovanje na razinu jedne od vodećih tvrtki rent a car industrije, ne samo u Hrvatskoj već i na području jugoistočne Europe. Tijekom 2015. Godine FLEET je ostvario ukupni promet od gotovo sto milijuna kuna.

Poslovanje tvrtke se u najvećoj mjeri bazira na B2B i B2C aspektima usluga najma vozila. Na razini B2B poslovanja surađuju s nekim od vodećih domaćih poslovnih subjekata, dok je najveći dio B2C prometa ostvaren putem receptivnog poslovanja koji je najvećoj mjeri zastupljen s tržišta Njemačke, Velike Britanije, Skandinavije, SAD-a, Kanade, J.Koreje, Rusije…

Preuzimanjem FLEET rent a cara pokrenut je proces okrupnjavanja poslovnih subjekata koji svojim poslovanjem pokrivaju uslužni sektor u najvećoj mjeri naslonjen na turizam. Cilj je stvaranje stabilne i jake poslovne priče koja će kroz jačanje postojećeg poslovanja i nadogradnju novih kanala prodaje nastojati ostvariti zadane poslovne rezultate. Osnivači Inspire Investmentsa su poznati i uspješni stručnjaci Matko Bolanča, Marko Varga i Krešimir Kukec, a Društvo je specijalizirano za upravljanje alternativnim financijskim fondovima koje u budućnosti ima u planu razvoj aktivnosti na području tržišta kapitala, private equity i venture capital djelatnosti te poslovanja s nekretninama.

FLEET je do nedavno uspješno poslovao u sklopu TRCZ Grupe, a ukupna vrijednost preuzimanja Fleeta od strane fonda ostaje poslovnom tajnom poradi ugovornih obveza reguliranih Ugovorom između zastupljenih strana.

Investicijska strategija fonda Inspire Fusion ostvaruje se kroz ulaganje imovine Fonda u poslovne subjekte koji su novoosnovani ili su u početnim fazama poslovanja, a prema procjeni pokazuju potencijal za rast i širenje poslovanja.

Matko Bolanča ističe kako je akvizicija Fleeta početak kreiranja poslovnog uspjeha Društva koji za cilj ima stvaranje jakih i stabilnih kompanija koje će kroz poslovanje ostvarivati očekivane poslovne i financijske rezultate.

„Višemjesečnim „due dilligence-om“ smo utvrdili sve neophodne činjenice koje su nam dale za pravo da krenemo u realizaciju i preuzimanje tvrtke koja će činiti osovinu našeg budućeg poslovanja okrupljenog u cjeloviti uslužno-turistički proizvod. Gledajući stanje na tržištu, procijenili smo kako je upravo strategija kojom se vodimo u realizaciji zacrtanih planova najbolji put kojim možemo ostvariti dodatnu vrijednost i naše poslovanje učiniti uspješnim i financijski isplativim. Društvo će u narednom periodu nastaviti s aktivnostima pa mogu najaviti da će u skorije vrijeme doći do još nekih preuzimanja u skladu s ranije zacrtanim planovima. Uz spomenutu turističku djelatnost, bazirat ćemo aktivnosti i na one subjekte koji će imati ili imaju potencijala postati uspješne. Na razini budućeg poslovanja FLEET-a, promjenom poslovnog modela i načina poslovanja kroz primjenu inovativnih tehnologija nastojat ćemo ostvariti značajne iskorake u smislu rasta poslovanja i profitabilnosti. Cilj nam je razvijati nove i jedinstvene proizvode i usluge koji nisu prisutni na tržištima na kojima FLEET posluje, uz adekvatnu podršku manadžerskih i stručnih kompetencija kako bi model poslovanja prilagodili izazovima promjene tehnologije, preferencija i navika potrošača“, rekao je Matko Bolanča.

Komentiraj