Floyd Mayweather će platiti sprovod Georgea Floyda

Floyd Mayweather, bivši američki boksač, platit će troškove sprovoda Georgea Floyda (46), Afroamerikanca čija je smrt izazvala dramatične prosvjede diljem SAD-a.

Mayweather (43), objavio je ESPN, je ponudio Floydovoj obitelji da snosi troškove pogreba koji će se održati 9. lipnja u Houstonu te druge troškove, a obitelj je prihvatila ponudu. boksač će platiti i troškove komemoracija u Minnesoti i Sjevernoj Karolini.

Mayweather, koji se povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi i koji je osvojio pet naslova svjetskog prvaka, već je ranije platio troškove pogreba za jednog od svojih suparnika.

Svoj prvi naslov svjetskog prvaka osvojo je 1998. kada je pobijedio Genara Hernandeza u borbi za WBC pojas u superteškoj kategoriji. Njegov protivnik preminuo je 13 godina kasnije od raka, a Mayweather mu je platio pogreb.

George Floyd umro je prošlog tjedna nakon što mu je policajac pri uhićenju gotovo devet minuta koljenom pritiskao vrat, držeći ga prikovanog za tlo unatoč vapajima da nema zraka. Smrt 46-godišnjeg Afroamerikanca prilikom uhićenja potaknula je val prosvjeda širom SAD-a, otvarajući iznova pitanje rasno motiviranog policijskog nasilja.

Komentiraj