Pixabay

FLORIDA Aligator odvukao dvogodišnjaka s obale, pretpostavlja se da je mrtav

Dvogodišnji dječak, kojeg je u utorak navečer aligator odvukao s obale u vlizini hotela u Walt Disney World Resortu na Floridi, vjerojatno je mrtav, objavio je šerif Jerry Demings u srijedu, prenosi CNN.

Potraga za dječakom, ili njegovim tijelom, i dalje traje, 15 sti nakon napada aligatora. Dječak je s roditeljima bio u otvorenom kinu, a u jednom je trenutku ušao u plićak lagune. Očajni roditelji i drugi svjedoci pokušali su ga spasiti, ali bez uspjeha. Njegov je otac skočio u vodu i pokušao osloboditi dječaka iz ralja životinje. Ali, bilo je prekasno.

Aligator ga je odvukao ispod površine. Laguna je povezana sa serijom kanala koji se spajaju s velikim vodenim površinama. Potraga za dječakom počela je odmah, a policiji su se u potrazi priključili i brodovi iz Disneyjevog resorta. Više od 50 službenika šerifovog ureda pokušavaju pronaći tijelo dvogodišnjaka, a ronioci su na čekanju.

Policija je priopćila i kako su u potrazi za dječakom u kanalima pronađena četiri aligatora, ali dječaku nije bilo traga. Na obalama lagune stoji natpis ‘zabranjeno plivanje’. Aligatori žive diljem Floride i jedan su od ključnih stanovnika njihovihb močvara, rijeka i jezera. Od 1948. godine u napadima aligatora smrtno je stradalo 24 ljudi.

Komentiraj