FLEGO “Zadaća javnog sektora je promisliti kakve će poslove kreirati”

HINA

Nositelj liste Amsterdamske koalicije za europarlamentarne izbore, IDS-ovac Valter Flego poručio je u subotu kako se zalaže da mladima bude bolje, da studiji ne budu zastarjeli i prate potrebe tržišta rada te da studenti u Hrvatskoj imaju uvjete kakve imaju njihovi vršnjaci na fakultetima diljem EU, a smatra i kako je zadaća javnog sektora promisliti kakve će poslove kreirati.

 

„Smatram da sustavom mjera i poticaja, subvencijama i prostornim planovima, strategijama i europskim fondovima  trebamo kreirati poslove sa puno većom plaćom  i dodatnom vrijednošću“, naglasio je Flego u Osijeku na predstavljanju liste Amsterdamske koalicije.

Mladima, kaže, treba pomoći vrlo konkretnim mjerama, omogućiti najam ili kupnju stana, ali ne po tržišnim, nego po subvencioniranim uvjetima.

„Kada govorimo o poljoprivredi, svjedoci smo dosadašnjih promašenih politika čije posljedice su vidljive upravo u Slavoniji. Nužno je kreirati trendove u poljoprivredi , treba se okretati ekopoljoprivredi i biopoljoprivredi  i pojačati poljoprivrednu infrastrukturu na način uvođenja sustava navodnjavanja i sustava zaštite od tuče i drugih nepogoda, a to se može uz pomoć novca iz Europske unije“ rekao je Flego.

Dodao je i kako je važno zaštititi autohtone proizvode kako bi se povećala njihova prepoznatljivost  i kako bi oni postigli dobru cijenu u Europskoj uniji.

Mrak-Taritaš: Želimo biti napredno lice Hrvatske

Anka Mrak-Taritaš, predsjednica GLAS-a i kandidatkinja za EU parlament poručila je kako Amsterdamska koalicija želi biti napredno lice Hrvatske. „Vidimo puno onih koji su odlučili razbijati sve ono što je dobro u Europskoj uniji i sve što je dobro u Hrvatskoj. Nećemo im dati šansu za to, mi se borimo za otvorenu i naprednu Hrvatsku u kojoj će se cijeniti rad i u kojoj će se ljudi dobro osjećati. Razvoj Hrvatske može ići samo ruku pod ruku sa Europskom unijom“, zaključila je Mrak-Taritaš.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a i kandidat za EU parlament žalosnim drži činjenicu da je Hrvatska imala suficit u proizvodnji hrane za vrijeme bivše države, pa čak i u devedesetima.

“Dakle i za vrijeme rata smo proizvodili više hrane nego su hrvatske potrebe. Što se danas događa, treba pitati HDZ i sve one koji su omogućili ovakvu pljačku Hrvatske”, rekao je Beljak.

Komentiraj