Duško Marušić/Pixsell

Flego ministru G. Mariću: “Ne damo Istarski klub studenata u Zagrebu”

Istarski župan Valter Flego oštro je reagirao na najavu o mogućem iseljenju Kluba studenata Istre “Mate Balota” iz prostora kojeg koriste u središtu Zagrebu ističući ‘Ne damo Istarski!’. Obratio se pismom ministru državne imovine Goranu Mariću i zatražio da povuče odluku te da se obnovi ugovor kako bi Klub mogao nesmetano djelovati u sadašnjem prostoru.

“Ovim putem, kao istarski župan, iskazujem punu podršku Klubu studenata Istre “Mate Balota” u Zagrebu, kojeg država želi izbaciti iz prostora u kojem aktivno djeluje preko 50 godina. Klub je na istoj adresi od 1966. i godinama je kultno mjesto okupljanja ne samo Istrijana već i svih studenata u Zagrebu”, naveo je Flego. Pritom je dodao da legendarni ‘Istarski’ godinama doprinosi promociji Istre u Zagrebu i da Istarska županija redovno sufinancira materijalne troškove rada Kluba te potiče njegov rad jer je i samo osnivanje Kluba zacrtano na ideji vezanosti za Istru – kraj iz kojeg većina članova Kluba potječe.

Istarski župan najavio je da će se zajedno sa saborskim zastupnikom Tuliom Demetlikom idućeg tjedna u Zagrebu sastati i s predstavnicima Kluba studenata Istre.

Komentiraj