FIŽULIĆ: “Očito je da sada vrijede druga pravila o samoizolaciji”

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić u Novom danu N1 komentirao je epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj i činjenicu da premijer Plenković nije otišao u samoizolaciju nakon kontakta s Novakom Đokovićem.

“Da je Capak primijenio definiciju koja je na snazi od kontakta Đokovića i Plenkovića, onda ne bi bio u samoizolaciji. S obzirom da se Capak nalazi u samoizoalciji, očito je da su jedna pravila igre vrijedila do jučer, odnosno prekjučer, a druge vrijede sada”, rekao je Fižulić i dodao da razne institucije poput američkog CDC-a ili birtankog NHS-a bliski kontakt definiraju ako ste bili u istoj prostoriji s osobom na udaljenosti manjoj od dva metra

“Nitko ne ide u detaljnu razradu toga jeste se stvarno fizički dodirivali tri ili sedam minuta. Kao da virus čeka četvrtu minutu”, istaknuo je.

Veliki problem vidi u tome što se radi o premijeru jedne države. “Radi se o prvoj osobi jedne države koji svojim primjerom pokazuje kako se treba vladati u vrijeme pandemije. To je meni osnovni krimen ili pogreška Plenkovića”, poručio je.

“Plenković je bio dovoljno dugo u kontaktu da postoji opasnost da je došlo do prijenosa zaraze. Ako nije otišao u samoizolaciju, on na taj način u opasnost dovodi sve one s kojima će u narednih nekoliko dana biti u kontaktu. On to čini sa svoje pozicije moći, autoriteta. Ja se nadam da nije zaražen i da neće zaraziti nikog drugog”, zaključio je Fižulić.

Komentiraj