FIŽULIĆ: “Da Kolinda pjeva “Ja sam Jugoslovenka”, ne bi izgubila svoje birače”

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić u utorak je za N1 televiziju komentirao predsjedničke izbore i večerašnju debatu u kojoj će se sučeliti svi kandidati.

Fižulić smatra da Kolinda Grabar-Kitarović u pet godina na Pantovčaku nije napravila ništa u vanjskoj politici. “Čak je kvarila odnose s onima koji su nama važni. 27,5 posto izvoza roba Hrvatska plasira na područja država nastalih raspadom Jugoslavije. Isto toliko robe koliko mi izvezemo u dva glavna partnera, Italiju i Njemačku, izvezemo u BiH, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Makedoniju. Što je predsjednica napravila da ti odnosi budu bolji? To je pitanje za nju, a sumnjam da će predsjednica to pitanje dobiti”, rekao je Fižulić.

Komentirao je i njezine gafove. “Ovo izgleda kao rukopis Stevea Bannona, to radi Trump, Johnson. Nešto bubnete i onda se u javnosti raspravlja samo o tome. Zapravo je na taj način osoba koja je to rekla, zvala se Kolinda Grabar-Kitarović, Trump ili Johnson, na sebe skrenula pažnju”, kaže Fižulić.

Kazao je i kako je Grabar-Kitarović odavno izgubila velik dio pismene javnosti i oni neće glasati za nju. “Oni koji će za nju glasati, njih ništa više od toga ne može otkloniti. Da danas napravi zvijezdu, dubi na glavi, zapjeva “Ja sam Jugoslovenka”, dobit će isti broj glasova kao i da to ne učini. Predsjednička kampanja je potpuno estradizirana”, smatra Fižulić.

Komentiraj