LG Electronics

Financijski rezultati LG Electronicsa za prvi kvartal 2018. godine

LG Electronics Inc. (LG) je objavio da je u prvom tromjesečju 2018. godine ostvario konsolidiranu prodaju u visini 14.1 milijarde američkih dolara te dobit iz poslovanja od 1.03 milijarde dolara.

Sažetak objave za javnost prenosimo u cijelosti:

“Prodaja je porasla za 3,2 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine, a operativna dobit za više od 20 posto, što predstavlja najveću dobit i prihod u prvom tromjesečju u povijesti tvrtke te najvišu kvartalnu profitabilnost od drugog kvartala 2009. godine.

LG-eva kompanija za kućanske aparate i klimatizaciju te ona za proizvode za kućnu zabavu (LG Home Appliance & Air Solution Company i LG Home Entertainment Company) ostvarile su najveću kvartalnu dobit ikad uz dvoznamenkastu operativnu maržu. Ovo je prvi put u povijesti da su dvije najveće poslovne jedinica tvrtke premašile 1 trilijun korejskih wona (oko 927 milijuna $).

Istodobno, LG-ev B2B segment također bilježi tromjesečnu profitabilnost, dok su gubici od poslovanja na području mobilnih komunikacija i komponenti vozila smanjeni“, piše u priopćenju.

Komentiraj