FINALE KUPA: Rijeka – Lokomotiva, početne postave

Stadion Šubićevac u Šibeniku od 20:30 sati domaćin je finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem će bez prisustva publike na tribinama snage odmjeriti Rijeka i Lokomotiva.

Rijeci, koja je branitelj naslova, ovo je već sedmo finale, a imaju i pet naslova dok će Lokomotiva igrati drugo finale u kojem će pokušati doći do prvog trofeja.

Rijeka je do finala došla tako da je slavila protiv Buja (0:11), Varaždina (1:2),, Dinama (1:0) i Osijeka (3:2) dok je Lokomotiva bila bolja od Oriolika (0:3), Vinogradara (0:3), Šibenika (0:4) te Slaven Belupa (1:3).

U četiri ovosezonska međusobna susreta između ove dvije momčadi omjer je izjednačen. Oboje su upisali po jednu pobjedu, Rijeka na Kranjčevićevoj od 0:1 te Lokomotiva također u Zagrebu od 2:1, dok su dva dvoboja na Rujevici završila bez pobjednika (1:1 i 2:2).

Rijeka je u Šibeniku bez ozlijeđenih Smolčića i Gorgona dok Lokomotiva iz istih razloga ne može računati na Atiemwena.

Simon Rožman je uoči susreta izjavio: “Mogu pohvaliti igrače za cijelu sezonu i htio bi da nas nagradi sad u finalu. Znamo da će biti teška utakmica, Lokomotiva je dobra ekipa s odličnom tranzicijom. Dobro smo se pripremili, za finale Kupa najbitnije je tko će pobijediti. U igračima vidim glad i mislim da će to biti dobro.”

Njegov kolega Goran Tomić je dodao: “Osjećamo se ugodno, nemamo pritisak i uživamo u velikim trenucima. Bilo bi sjajno kada bi ovu iznimno uspješnu sezonu, kao viceprvaci lige, okrunili s prvim trofejem u povijesti kluba, a meni osobno bi bila posebna čast osvojiti prvi trofej u rodnom Šibeniku. Imamo snage i energije za to i ostvariti.”

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca kome će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Goran Perica (Šibenik) i Marko Matoc (Zaprešić), a u VAR sobi će biti Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valpovo). Za delegata dvoboja određen je Stipe Doljanin iz Hrvaca dok će suce kontrolirati Božo Mamić iz Bjelovara, a ispred HNS-a za sigurnost će brinuti Vlado Dominić.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:

 

 

Komentiraj