Humanitarna akcija ‘Donesite i vi osmijeh u bolnice’ uspiješno je završena nakon dva mjeseca.

Akcija je imala cilj pružiti podršku Udruzi CRVENI NOSOVI. Protekla dva mjeseca u akciji su sudjelovali svi građani kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama.

Posjet omiljenih klaunovadoktora CRVENIH NOSOVA ponovo je razveselio mališane koji se nalaze na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek, a istaknimo kao su krenuli redoviti posjeti djeci u Vukovaru i Vinkovcima, pokrenut je projekt ‘Smijeh je lijek – Skype s klaunom’ itd.

Ovom prilikom Udruzi CRVENI NOSOVI u Gradu Osijeku uručena je donacija tvrtki Henkel i Konzum, a klaunovidoktori će redovito u bolnice ova tri slavonska grada donositi zabavu i smijeh.

“Jako smo sretni što smo zahvaljujući ovoj zajedničkoj akciji započeli redovne posjete klaunovadoktora djeci na liječenju u bolnicama u Vukovaru i Vinkovcima te možemo nastaviti redovne posjete bolnici u Osijeku. Uz Zagreb, Rijeku, Zadar, Split i Osijek sad ćemo biti prisutni u Vukovaru i Vinkovcima i to sve zahvaljujući podršci građana koji prepoznaju vrijednost i važnost posjeta klaunovadoktora djeci na liječenju. Hvala građanima koji su se treću godinu zaredom uključili u akciju ‘Donesite i vi osmijeh u bolnice’ i omogućili klaunovimadoktorima da šire radost i smijeh diljem Republike Hrvatske. Zahvalni smo i partnerima na projektu, Henkelu i Konzumu koji su i ove godine podržali rad CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora”, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA.

Važnost posjeta klaunovadoktora prepoznali su u bolnicama u kojima s nestrpljenjem iščekuju svaki novi posjet.

“Zahvalni smo donatorima što su omogućili da i Klinika za pedijatriju KBC-a Osijek bude uvrštena u akciju ‘Donesite i vi osmijeh u bolnice’. Zahvalni smo i djelatnicima udruge CRVENI NOSOVI što nas nisu zaboravili te nam svojim dolaskom olakšavaju liječenje, jer je dobro poznato da za uspješnost liječenja nisu potrebni samo dobri lijekovi nego i dobro raspoloženje. Svojim dolaskom uveseljavaju ne samo ležeće pacijente, već i one koji u ambulanti čekaju na pregled, ali i medicinsko osoblje”, rekla je Sanja Dorner, dr. med. v.d. predstojnice Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

“Jako smo ponosni na ovu akciju i zahvalni svim našim kupcima što nas podržavaju iz godine u godinu kako bi CRVENI NOSOVI uistinu donijeli osmijehe najmlađima u vrijeme kad su im podrška, veselje i optimizam najpotrebniji. Dosad smo s CRVENIM NOSOVIMA posjetili djecu u Zagrebu i Splitu, i posebno nam je drago što se ove godine akcija širi na istočni dio Hrvatske i što smo danas ovdje u Gradu Osijeku kako bi malim pacijentima i njihovim roditeljima bar malo olakšali trenutke boravka u bolnici. Drago nam je i što nas iz godine u godinu u ovoj akciji prati i naš partner Konzum, a zajednička nam je nagrada smijeh koji vidimo na licima djece”, izjavila je Vanja Legvart, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adria regiju.

“Drago nam je da je ova akcija dala konkretne rezultate. Time je pokazala da je suradnja Konzuma, Henkela i CRVENIH NOSOVA bila sadržajna te da je sasvim konkretno pomogla malim pacijentima čiji je osmjeh bio najveća vrijednost u ovoj akciji”, istaknuo je Petar Tanta, voditelj odnosa s javnošću Konzuma.

Klaunovidoktori, u suradnji s međunarodnom organizacijom RED NOSES Clowndoctors International u Republici Hrvatskoj djeluju od 2010. godine i svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Njihovi osnovni rekviziti: osmijeh i crveni nos glavni su jamac dobre atmosfere na dječjim odjelima bolnica na kojima smijeha nikad ne može biti previše, a zahvaljujući ovoj akciji svi mogu pomoći donijeti im osmijeh u bolnice.

Komentiraj