FIMI MEDIA: Sanader zatražio oslobađajuću presudu: “Držim da sam nedužan”

Nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Fimi media. Prije nego što je nastavio iznositi svoju obranu, Sanader je od suda zatražio da pojasni dio svoje obrane s jučerašnjeg ročišta.

“Pisalo se da sam ja rekao da sam ja spasio Jarnjaka od Haaga, a da me on izdao. Ali to nije točno, nije me izdao, to bi značilo da sam ja nešto kriv. Jarnjak me lažno teretio, izmislio je priču”, rekao je bivši premijer te najavio da će danas pričati kako je stekao imovinu jer prema optužnici ima nesrazmjer u prihodima i rashodima od 23 milijuna kuna.

Sanader je rekao da je imao 39 godina kada je izabran u Vladu i da po financijskom vještačenju ispada da ništa prije nije radio. Uvjeren je da je upravo tako “nastao nesrazmjer u imovini”.

“Ja sam počeo raditi u drugoj polovici 70-ih, nitko ne čuva toliko godina dokumentaciju. Sudski vještak meni računa prihode od 1992. godine, ali ni tu nije sve uračunao, nisam ja kriv što nije dobio sve informacije. Ja sam kao student, s 23 godine počeo raditi za Sportske novosti, bio sam za dopisnik za njih iz Austrije”, ispričao je Sanader i dodao kako je predavao vjeronauk te radio za jednu marketinšku agenciju gdje je za pet godina uprihodovao 65.000 eura.

Rekao je da je s još četiri osobe osnovao građevinsku tvrtku KCBS. “Gradili smo kuće u Austriji”, rekao je Sanader i dodao kako je prodao udjele u tvrtkama te da mu je isplaćeno oko milijun eura.

Sanader je danas zatražio oslobađajuću presudu. “Držim da sam nedužan, da je stranka nedužna. Ja ne želim govoriti o političkim dimenzije ove stranke, ali vas uvjeravam da kao njezin drugi predsjednik – smatram da je stranka zaslužila potpuno drugi tretman, a ne da se povlači 10 godina po optužnim klupama.

Ja sam odustao govoriti o političkom progonu, ne zato što u to ne vjerujem. Ali sam ovoga puta odlučio na drugačiji način pobijati optužnice”, rekao je Sanader.

Komentiraj