Filmski festival u Cannesu najvjerojatnije se odgađa za srpanj

Nakon što su zbog pandemije koronavirusa veliki filmski studiji počeli ponovo odgađati početke prikazivanja svojih velikih hitova za jesen ove godine, isto se događa i sa filmskim festivalima. Gotovo je sigurno da se onaj najveći, filmski festival u Cannesu, neće održati onako kako je bilo predviđeno, od 11. do 23. svibnja. Prema onome što je objavio portal Variety, festival će se najvjerojatnije održati u srpnju, s time da točan datum održavanja nije objavljen.

Da je tome tako, potvrdili su predstavnici udruženja hoteljera u Cannesu koji su obaviješteni da bi se festival mogao održati negdje između 5. i 25 srpnja. Isprva se spominjalo da bi se moglo računati na početak festivala oko 25. lipnja. Međutim, od 21. do 25. lipnja održava se Cannes Lions, veliki svjetski marketinški skup, a kako oni nisu ni otkazali ni odgodili ovogodišnji događaj, tako je jasno da filmski festival ne može započeti oko 25. lipnja.

Kako saznaje portal Deadline, najvjerojatnije festival ne može početi ni 5. srpnja. Naime, od 6. do 8. srpnja u Cannesu se održava IPEM, skup najvećih svjetskih financijski kompanija i njihovih predstavnika. Ni oni nisu otkazali ovogodišnji događaj tako da bi filmski festival mogao početi tek nakon toga. Stoga se kao logičan datum održavanja nameće onaj od 13. do 24. srpnja.

No, ni to nije definitivan datum. Direktor festivala Thierry Fremaux je u razgovoru za francuski magazin Les Inrocks izjavio kako se razmišlja da festival započne jedan dan ranije i završi jedan dan kasnije, što bi značilo od 12. do 25. srpnja. Pitanje je može li to proračun festivala izdržati.

S obzirom da se već dugo vremena ništa ne događa u Cannesu tako je slavna dvorana Palais des Festival pretvorena u „Vaccinodrome“, mjesto gdje se lokalno stanovništvo cijepi protiv korone. Iz sličnih razloga hotel Carlton, jedan od najvećih na Croisseti, se renovira i biti će zatvoren do 2023. godine.

Komentiraj