Filmska franšiza “Batman” dijeli se na dvije filmske sage s dva različita glumca

Već duže vremena raspravlja se o budućnosti filmske franšize s Batmanom kao glavnim likom. Nedoumicu je izazvala činjenica da se trenutno snima film „The Batman“ u kojem  Robert Pattinson glumi slavnog lika iz stripova dok će se uskoro početi snimati film „The Flash“ u kojem će Batmana istovremeno glumiti dva glumca, a to su Ben Affleck i Michael Keaton. U tom filmu Batman će biti sporedni lik. The Flash, poznat i kao Barry Allen, također je poznati stripovski lik kojeg u filmu glumi Ezra Miller. .

Situaciju je razjasnio Walter Hamada, predsjednik filmske kompanije DC Films koja snima filmove temeljene na likovima iz stripova izdavačke kuće DC Comics. Što se tiče filma „The Flash“, Hamada je u intervjuu za New York Times objasnio kako će dva različita Batmana istovremeno egzistirati u paralelnim svjetovima. Ujedno je najavio da će se Batman franšiza podijeliti na dvije filmske sage, a svaka saga imati će svog glumca u ulozi Batmana.

Jasno je da će Batmana u jednoj sagi glumiti Robert Pattinson ali u intervjuu objavljenom u New York Timesu nije razjašnjeno tko će glumiti Batmana u drugoj sagi, hoće li to biti Ben Affleck ili Michael Keaton. Zato je jedan od čitatelja na Twitteru upitao novinara Brooksa Barnesa, koji je intervjuirao Hamadu, tko će, pored Pattisona biti drugi Batman. Na to je Barnes kratko odgovorio „Keaton“.

Inače, snimanje filma s Pattisonom kao Batmanom prekidano je zbog pandemije koronavirusa. Prvo je prekinuto u ožujku kada je pandemija započela, zatim u listopadu kada se Pattison zarazio virusom COVID-19. Uslijed toga, početak prikazivanja filma, isprva zakazan za lipanj 2021. godinu pomaknut je za listopad 2021. a zatim na i na 4. ožujka 2022. godine. Film „The Flash“ trebao bi se početi prikazivati 1. srpnja 2022. godine ali se spominje i studeni 2022. godine.

Komentiraj