Film “Zvjerka” Daine O. Pusić na festivalu u Coloradu

FaH

Kratkometražni igrani film “Zvjerka” redateljice i scenaristice Daine O. Pusić bit će prikazan na 42. izdanju Filmskog festivala u Tellurideu, koji se od 4. do 9. rujna održava u Coloradu.

“Zvjerka” je priča o stogodišnjakinji Nadi i njezinoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu iako ponekad okrutnu majku, sve dok jedne večeri u Nadinu sobu ne uleti šišmiš i počne hibernirati ispod njenog kreveta, stoji u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film će na američkom festivalu imati svjetsku premijeru, a prikazat će se u sekciji Filmmakers of Tomorrow, koja se sastoji od dva dijela. “Zvjerka” će se prikazati u “Calling Cards”, koji donosi “iznimna nova djela obećavajućih filmskih autora”.

Producent je Slavica film, a koproducenti Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Kamerman je Arthur Mulhern, montažu potpisuje Arttu Salmi, a u glavnim ulogama su Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen.

Ovogodišnje, 42. izdanje festivala u planinskom gradu Tellurideu donosi više od 75 filmova iz 27 zemalja. To godišnje slavlje filmske umjetnosti okuplja filmske entuzijaste i umjetnike, autore dugometražnih i kratkometražnih filmova, klasične programe, panele, razgovore.

Komentiraj