Film “Ti mene nosiš” Ivone Juke premijerno prikazan u Beogradu

Davor Puklavec/PIXSELL

Nagrađivani film Ivone Juke “Ti mene nosiš” premijerno je prikazan u beogradskom Cineplexx Ušću u nazočnosti filmske ekipe koju je publika ispratila ovacijama.

Mnogim uzvanicama iz javnog života, diplomatskih krugova i svijeta filma predstavila se filmska ekipa u kojoj su bili Vojislav Vojo Brajović, Nataša Janjić, Lana Barić, Helena Beljan, Sebastian Cavazza te Anita Juka i Biljana Niković, producentica i koproducentica filma, izvijestila je PR agencija filma.

Voja Brajović, doajen srpskoga glumišta, na premijeri nije skrivao oduševljenje “što se može pokloniti pred beogradskom publikom” koja je film mogla pretpremijerno pogledati na nedavno završenom 44. FEST-u.

“Velika je čast biti s ovim ljudima na sceni danas, pred uvijek raspoloženom domaćom publikom. Sestre Juka su okupile izuzetno talentiranu ekipu koja je prije svega dobro funkcionirala na setu, što se prenijelo na film”, rekao je, dodajući da je redateljica imala jasnu viziju što želi i “vodila računa o svakom detalju”.

Filmski prvijenac Ivone Juke, nastao u hrvatsko-srpsko-crnogorsko-slovenskoj produkciji, osvojio je mnoge filmske nagrade, među kojima su Grand Prix u Beču i Zadru, nagrada za najbolju režiju u Herceg Novom, Zlatna arena za najbolju fotografiju (Mario Oljača) i najbolje vizualne efekte (Nebojša Rogić Roga i Zoran Culić), Zlatna breza (Helena Beljan) i nagrada s ovogodišnjeg FEST-a za najbolje glumačko ostvarenje (Lana Barić).

Nakon premijere i uz potporu Eurimagesa, film je krenuo u kinodistribuciju po svim većim gradovima Srbije. Distributer filma za Srbiju je “Megakom film”.

Uoči početka srpske distribucije redateljica je izjavila, kako se navodi na službenim stranicama filma, da se raduje što će napokon i publika diljem Srbije imati prilike pogledati film.

Pohvalivši suradnju s Vojom Brajovićem, Juka je rekla kako radnja filma prati očeve i kćeri, “obične ljude koji nerijetko očekuju od svojih voljenih da se mijenjaju, ne razmišljajući pritom da bi promjena trebala poteći od njih samih”.

“To je univerzalna tema, nešto s čime se svi susrećemo, i to je jedan od razloga zbog kojeg je ‘Ti mene nosiš’ naišao na pohvale gdje god je prikazan”, dodala je.

U filmu su isprepletene tri priče o ljudima iz različitih društvenih slojeva povezanih regionalnom sapunicom simboličnog naziva “Zatočenici sreće”. U središtu svake priče je odnos kćeri i oca koji prikazuje svu složenost ljudskih emocija.

Komentiraj