Pula, 16. srpnja 2016. - Velika Zlatna Arena za najbolji film na 63. Pulskom filmskom festivalu pripala je filmu "S one strane" redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuæe "Interfilm", producenta Ivana Maloèe, dok je publika, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu "Lazar" redatelja Svetozara Ristovskog s prosjeènom ocjenom 4,89, objavila je direkcija festivala na konferenciji za novinare održanoj u subotu Puli. Na fotografiji Zrinko Ogresta. foto HINA / Daniel SPONZA / mm

Film “S one strane” Zrinka Ogreste prikazivat će se od siječnja u okviru redovite kino distribucije u Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Italiji.

Distributer filma za zemlje Beneluxa, gdje će se početi prikazivati 19. siječnja, je nizozemski Cinemien, dok ga u Italiji distribuira Cineclub Internazionale Distribuzione.

Film će se premijerno prikazuje 23. siječnja na Alpe Adria film festivalu u Trstu, nakon čega kreće u redovito prikazivanje u kinima.

Središnji lik Ogrestinog sedmog cjelovečernjeg igranog filma je patronažna sestra Vesna (Ksenija Marinković), koja je dvadeset godina ranije s djecom preselila u Zagreb, pobjegavši od događaja s kojima se u manjoj sredini više nije mogla nositi. Prošlost je sustiže u obliku telefonskih poziva koji joj unose nemir u sad već sređeni život.

Ogrestin film bio je uvršten u službeni program Berlinalea početkom ove godine, nakon čega je sudjelovao na nizu međunarodnih filmskih festivala na kojima je dobio niz nagrada.

Među ostalim, bio je nagrađen posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, a Europska filmska akademija uvrstila ga je u izbor 50 ovogodišnjih filmova koji su konkurirali za Europsku filmsku nagradu.

Komentiraj