Film “Ona je rekla” propao je u kinima. Harvey Weinstein likuje

Nakon što je na sudu u New Yorku osuđen na 23 godina zatvora tbog silovanja i seksualnog nasilja, bivši filmski mogul Harvey Weinstein prebačen je u Los Angeles gdje mu trenutno, temeljem novih optužbi, sude za ista zlodjela te mu prijeti dodatnih 60 godina zatvora ako mu se dokaže krivica. Tijekom suđenja, proteklog vikenda, u svjetskim i hrvatskim kinima počeo se prikazivati film „Ona je rekla“ (She Said) temeljen na istoimenoj knjizi novinarki The New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor koje su prve razotkrile Weinsteina. Bez obzira na vrlo dobre kritike (na Rotten Tomatoesu film ima 86 posto pozitivnih kritika) i najave da se radi o filmu koji bi mogao biti nominiran za Oscara, film je propao u kinima. Diljem svijeta u prvom je vikendu prikazivanja zaradio samo 2,2 milijuna dolara dok je u hrvatskim kinima film vidjelo samo 1636 gledatelja. Weinstein nije izdržao i preko svog glasnogovornika je, iz zatvora, reagirao na te rezultate.

Njegov glasnogovornik poslao je portalu Variety službeno priopćenje u ime Harveya Weinsteina s obzirom da im se Weinstein nije mogao osobno obratiti. U tom priopćenju glavnogovornik likuje nad propašću filma i hvali Weinsteina kao filmskog producenta i distrubutera, ne spominjući činjenicu da mu se trenutno sudi.

„Propast filma ‘Ona je rekla’ nije iznenađenje. Filmofili žele biti zabavljeni, posebno u današnje vrijeme. Detalji istrage, #MeToo pokret, priča o Weinsteinu i ljudima koji ga optužuju, ispričana je mnogo puta tijekom proteklih godina i malo je razloga da se sve to gleda u kinima. Harvey, filmski producent i distributer, bi to znao“, napisao je glasnogovornik Juda Engelmayer.

Film „Ona je rekla“ režirala je Maria Schrader, novinarke The New York Timesa glume Carey Mulligan i Zoe Kazan, a produkcija filma stajala je 30 milijuna dolara.

Komentiraj