Film “John Wick” trebao se drugačije zvati, ovaj naziv je dobio slučajno

„John Wick“ jedna je od najpopularnijih svjetskih filmskih franšiza u proteklom desetljeću. Prva tri dijela u svjetskim su kinima ukupno zaradili 573 milijuna dolara što je izvrstan rezultat ako se zna da je proračun prvog filma iznosio 30 milijuna dolara dok su drugi i treći dio imali proračun od 40 milijuna dolara.  Stoga ne čudi što je u pripremi četvrti dio koji u kina stiže 27. svibnja 2022. godine. Prvotno, četvrti dio trebao je stići u kina u svibnju 2021. godine ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen za godinu dana.

Međutim, malo je znano da se film trebao zvati drugačije, a ne „John Wick“, što je ujedno ime glavnog lika kojeg glumi Keanu Reeves.  Kako je to rekao scenarist filma Derek Kolstad, film se trebao zvati „Scorn“ odnosno „Prezir“. Smatralo se da je to pefektan naziv za film koji govori o ubojici koji se vraća u akciju i kreće u osvetu. „Jedini razlog zbog kojeg je film nazvan ‘John Wick’ je taj što ga je Keanu Reeves neprestano tako nazivao“, rekao je Kolstad. S obzirom na njegovo neprestano spominjanje tog naziva u medijima, u vrijeme dok se film snimao, ljudi iz marketinga su rekli „Čovječe, pa to je besplatni marketing vrijedan četiri do pet milijuna dolara, zato neka se film zove ‘John Wick’ a ne ‘Prezir’“, objasnio je Kolstad dodajući kako ne može zamisliti da se ta franšiza sada zove „Prezir“.

Promjena imena, smatra Kolstad, nešto je najbolje što se filmu dogodilo naročito stoga što je preklapanje imena glavnog lika i imena filma nešto što je standardni dio stripovske pop kulture. Zbog tolike popularnosti u priprema je i televizijska serija „The Continental“ čija će radnja biti smještena u vrijeme prije prvog filma „John Wick“. Ujedno, u ovom trenutku je nepoznato hoće li Keanu Reeves glumiti u seriji. Početak emitiranja predviđen je nakon četvrtog filma iz franšize.

Komentiraj