nacional

Film ‘Imena višnje’ Branka Schmidta premijerno u kinu Europa

Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa održana svečana premijera filma Imena višnje redatelja Branka Schmidta u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT).  Jedan od najdirljivijih prošlogodišnjih filmova prema mišljenju mnogih, koji je otvorio 62. Pulski filmski festival, ponovno je popraćen ovacijama.  

Nakon prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala i tri osvojene Zlatne arene te brojnih prestižnih festivala film „Imena višnje“ Branka Schmidta u produkciji HRTa premijerno je sinoć prikazan u kinu Europa. Film je i ovoga puta publika ispratila senzacionalnim pljeskom među kojom su bila i brojna poznata lica Ivo Gregurević, Goran Bogdan, Zrinko Ogresta, Mirjana Rogina, Bobo Jelčić, Goran Grgić, Ante Tomić, Sanja Pilić, Tamara Garbajs i mnogi drugi.

Imena višnje s Ivom Gregurevićem i Nadom Đurevski u glavnim ulogama, filmska je priča koja prati život starijega bračnog para koji živi na svojemu imanju u osami ratom razorena sela. U filmu glume i Goran Bogdan, Mesud Dedović, Mustafa Nadarević, Daria Lorenci Flatz i Danijel Ljuboja, a na filmu je radio i jedan od najpoznatijih hrvatskih direktora fotografije Dragan Ruljančić.

Film kreće u domaću kino distribuciju 30.lipnja u kinima: Kino Europa, Art-kino Rijeka i Kinematografi Osijek.

Komentiraj