Film “Doctor Strange 2“ i Taylor Swift dominirali na dodjeli People’s Choice Awards 2022.

Film ‘Doctor Strange 2’ osvojio je nagradu za film godine, a Taylor Swift za najbolju glazbenicu, najbolji album ‘Midnights’ i najbolji glazbeni video ‘Anti Hero’ na dodjeli People’s Choice Awards 2022.

People’s Choice Awards je američka dodjela nagrada i priznanja ljudima u industriji zabave, za koju putem interneta glasa javnost i obožavatelji. Show se održava svake godine od 1975., a pobjednici su se prvotno određivali pomoću Gallupovih anketa sve do prelaska na online glasovanje 2005. godine.

Marvelov film, s Benedictom Cumberbatchom i Elizabeth Olsen u glavnim ulogama ‘Doctor Strange i multiverzum ludila’, osvojio je  nagradu u filmskim kategorijama za najbolji film godine, dok je glumica Elizabeth Olsen za tv seriju ‘WandaVision’ osvojila nagradu za najbolju žensku   zvijezdu 2022. i zvijezdu akcijskog filma 2022..

Tijekom dodjele nagrada People’s Choice Awards dodijeljene su i počasne nagrade. Ryan Reynolds je dobio nagradu ‘The People’s Icon’, Lizzo je dobila nagradu ‘The People’s Champion’, a Shania Twain je dobila nagradu’ The Music Icon’. 48. dodjela nagrada People’s Choice Awards održana je u utorak navečer 6. prosinca u Santa Monici u Kaliforniji.

Pogledajte dobitnike u najvažnijim kategorijama:

Filmovi

Najbolji film: ‘Doctor Strange i multiverzum ludila’
Najbolja komedija: ‘The Adam Project’
Najbolji akcijski film: ‘Top Gun: Maverick’
Najbolja drama: Don’t Worry Darling

TV

Najbolja tv serija: ‘Stranger Things’
Najbolja dramska tv serija: ‘Grey’s Anatomy’
Najbolja humoristična serija:  ‘Never Have I Ever’

Glazba

Najbolji pjevač: Harry Styles
Najbolja pjevačica: Taylor Swift
Najbolja grupa: BTS

Najbolja pjesma: ‘About Damn Time’, Lizzo
Najbolji album: ‘Midnights’, Taylor Swift

 

Komentiraj