Film Damira Čućića “Ljetnikovac” na festivalu u Marseilleu

Screenshot/YouTube

Dugometražni film Damira Čućića “Ljetnikovac”, nastao u produkciji kuće Spiritus Movens, uvršten je u međunarodnu konkurenciju 29. Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu – FIDMarseille, koji se održava od 10. do 16. srpnja, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

“Ljetnikovac”, koji će na festivalu u Marseilleu imati svjetsku premijeru, jedan od 15 naslova uvrštenih u međunarodnu konkurenciju.

“Jako smo sretni što će film imati premijeru na tako važnom festivalu i vjerujemo da je to tek početak izvrsne festivalske distribucije”, rekla je tim povodom producentica Zdenka Gold iz Spiritus Movensa.

Dugometražni igrani film “Ljetnikovac” prati slijepog snimatelja dokumentarnih radio drama, Vojina, koji protagoniste svojih audio radova prima u praznom hotelu izvan sezone. S njima snima nekoliko razgovora u kojima arheološki precizno prolaze ruinama traumatičnih djetinjstva.

Damir Čućić redatelj je i scenarist filma, kamerom je upravljao Boris Poljak, a film je montirao Slaven Zečević. Dizajner zvuka je Ranko Pauković, autor glazbe je Goran Štrbac, dok je za scenografiju bila zadužena Jana Piacun, a Morana Cerovec za kostimografiju. Uloge u filmu tumače Vojin Perić, Marina Redžepović, Damir Radić i Krunoslav Heidler.

“FID Marseille je bio ciljan kao prvi festival na koji će film ‘Ljetnikovac’ biti prijavljen. S obzirom da sam 2014. godine bio na festivalu dojmio me se rodovski vrlo otvoren program. Gledao sam dokumentarce, igrane i eksperimentalne filmove u ravnopravnim ulogama. Upravo onako kako i sam gledam na film – da on ne poznaje granice”, rekao je Čučić.

Komentiraj