Film “Comic Sans” Nevija Marasovića nagrađen na FEST-u

hina

Komedija “Comic Sans” redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u glavnim ulogama, osvojila je u petak na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST Nagradu žirija filmskih kritičara “Nebojša Đukelić” za najbolji film iz regije .

Kako je žiri obrazložio, nagrada mu je dodijeljena za “izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi”.

U žiriju su bili Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

Marasovićev film, priča o ocu i sinu, kojima tek otočna izolacija omogući da se stvarno suoče jedan s drugim i sa samima sobom, na beogradskom festivalu je imala svjetsku premijeru, a u hrvatskim kinima počinje igrati 8. ožujka.

U ulozi sina, Alana je Janko Popović Volarić, s kojim je Marasović već surađivao na filmovima “Vis-à-vis” i “Goran”, a za ovaj film supotpisuje scenarij. Oca, Brunu glumi Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon preseljenja u Dansku i uloge u trilogiji “Pusher” Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih glumaca u Danskoj.

Ostale uloge tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič.

“Comic Sans” je četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije “Instruktor” i igranih filmova”Show Must Go On” i “Vis-à-vis” (koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak ili ‘making of’ filma “Comic Sansa).

FEST u proteklih  skoro pedeset godina donosi probrana filmska djela iz cijelog svijeta, a prošle godine glavnu nagradu festivala dobio je hrvatski film “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić.

Njegovo 46. izdanje održava se od 23. veljače do 4. ožujka.

Komentiraj