Filipović u Brezovici: Rekli smo ‘ne’ kompostani unatoč prijetnjama iz MB 365

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u Brezovici je u subotu rekao kako su jasno rekli ‘ne’ kompostani u Brezovici iako je BM 365 prijetio razvrgavanjem programske suradnje u Gradskoj skupštini.

„Jasno smo rekli NE! kompostani u Brezovici iako je BM 365 prijetio razvrgavanjem programske suradnje u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, čak i na nacionalnoj razini. A najžešći pritisak radila je upravo Jelena Pavičić Vukičević“, istaknuo je Davor Filipović u toj gradskoj četvrti, koju je obišao zajedno s Mislavom Hermanom, predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Filipović je najavio kako u Brezovici žele izgraditi vrtić, a u Kupinečkom Kraljevcu školu.

„Umjesto kompostane u Brezovici ćemo izgraditi dječji vrtić, a u Kupinečkom Kraljevcu školu. Uz pomoć sredstava Europske Unije obnovit će se i crkva koja je stradala u strašnom zagrebačkom potresu“, rekao je Filipović koji je ondje sa sugrađanima razgovarao o problemima te gradske četvrti.

Mislav Herman je rekao kako dijelovi Brezovice još nemaju ni kanalizaciju ni pitku vodu, da nisu spojeni na vodovodnu mrežu i to ocijenio nedopustivim.

„Nedopustivo je da u 21. stoljeću dio naših sugrađana živi u tako nedostojnim uvjetima. U sinergiji s Vladom Republika Hrvatske riješit ćemo probleme koji svakodnevno muče stanovnike Brezovice, to je jedna od ključnih točaka našeg programa“, poručio je Herman.

Predsjednik HDZ-a u Brezovici Vladimir Iviček zahvalio je vodstvu HDZ-a Grada Zagreba: „Da nije bilo vas u Gradskoj skupštini, da nije bilo nas zajedno i naše iskrene višerazinske suradnje, ovdje bismo već imali kompostanu. “Taj uspjeh nam je dodatni motiv, Brezovica obećava – pobjedu”, ustvrdio je.

Nakon Brezovice, kandidat Filipović je s timom obišao još i utrinsku tržnicu, prošetao špicom i  obišao štandove na Cvjetnom trgu i trgu bana Josipa Jelačića kao i u Tkalči, na kojima se prikupljaju potpisi za njegovu kandidaturu.

Komentiraj