Filipović predao kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, stigao i Plenković: “Uvjeren sam u veliku potporu”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba HDZ-a Davor Filipović predao je u četvrtak, u društvu premijera Andreja Plenkovića, potpise za kandidaturu.

“Uvjeren sam da će uz podršku zamjenica i partnera na ovim izborima, dobiti veliku potporu, da će lista osvojiti velik broj mandata te da će HDZ biti ono što je i danas, najjača stranka na državnoj, županijskoj i gradskoj razini. Posebnu pozornost u ovom mandatu imat ćemo na obnovi grada Zagreba nakon potresa”, rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Da bi naš grad bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji, potrebno je odgovorno upravljati gradskim financijama, obnoviti grad i realizirati kapitalne projekte. Uvjet bez kojeg se to ne može je podizanje transparentnosti. To ću napraviti uvođenjem imovinskih kartica za sve gradske pročelnike i direktore gradskih poduzeća. Sad je bitno znanje i odgovornost a ne populističko demagoške priče koje danas čujete od Tomislava Tomaševića, a nekad ste čuli od Sinčića. Pozivam sugrađane da zajedno učinimo naš grad gradom u kojem će najbolji pobjeđivati a najslabiji biti zaštićeni”, rekao je Filipović novinarima i dodao da u Skupštini očekuje najveći broj mandata. Spremni su, zaključio je, surađivati sa svima koji žele dobro Zagrebu.

Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om predala je kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba Davora Filipovića i njegove zamjenice te kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, prenosi Dnevnik.hr.

Filipović je u utorak predstavio svoj program u utorak i najavio sigurnu pobjedu u drugom krugu. Njegovu kandidaturu podržao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali i brojni drugi ministri.

Komentiraj