Filipović komentirao upravljanje Gradom stihom Hladnog piva: “Imamo bicikl radi dojma, imamo stav, ali nemamo pojma”

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini i kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u utorak je komentirao upravljanje Zagrebom. Rekao je da nitko u oporbi ne likuje, već da je njihova dužnost da upozore na ‘kaos u Holdingu’.

Izjavio je da nitko nije očekivao čuda u sto dana jer se ne mogu dogoditi, ali, dodaje, nisu očekivali nizi ovakav kaos za koji kaže da je posljedica borbe za izborni plijen.

“Gradonačelnik je, podsjetit ću, govorio da je bio konzultant u 40 zemalja svijeta, a vidimo po ovome da se ništa od ovog ne bi događalo da je bio konzultant u ijednoj zemlji svijeta”, rekao je Filipović za N1.

Citirao je potom pjesmu Hladnog piva ‘Na ovim prostorima’: “Imamo dobra kola radi dojma, imamo stav i kad nemamo pojma”. Kaže da stih u kontekstu gradonačelnika Tomaševića glasi – ‘Imamo bicikl radi dojma, imamo stav, ali nemamo pojma’.

Kaže da je došlo do miješanja članova Nadzornog odbora u rad Uprave što je nedopustivo i dodaje da se vidi, iz mailova Nikole Vukovića, da se to događalo ‘po nalogu samo gospodina Tomaševića’.

Na pitanje mogu li ovrhe poslane Holdingu ugroziti poslovanje, kaže da iskreno ne zna, ali da 25 milijuna kuna ne bi trebalo biti preveliko opterećenje s obzirom na ukupne prihode Holdinga. “Gradonačelnik dosad nije rekao ni koje su obaveze Holdinga, ni kakvo je stanje na računu, ni kakve su obaveze grada. On priča o nekim financijskim kosturima, a ne govori koji su to kosturi. Priča o uštedama, kojih nema, a sve su se svele na to da spusti nekakvu naknadu za školski odbor s 500 na 250 kuna i da govori o tome da Klisović više ne vozi Passata nego Škodu. Naši sugrađani zaslužuju da im se kažu točne informacije o Holdingu, pa on je zabranio istupanje u javnost”, rekao je Filipović.

Istaknuo je da ne poznaje ni Samodola ni Vukovića, ali da su mu ljudi, koji ih poznaju, rekli da su to pošteni i stručni ljudi. “Vidjeli smo nasrtaj Nadzornog odbora na Upravu, a sve pod palicom gospodina Tomaševića, to se ne smije raditi. Krajnje je vrijeme da u našem gradu stvari počnu funkcionirati po zakonu. Ni ja ni građani nismo očekivali da će platforma Možemo! tako brzo postati platforma sukoba interesa”, kaže Filipović.

Zaključio je da nije dobro da ‘Tomašević u kampanji nije govorio istinu’.

Komentiraj