Filipović: “Desnici treba biti cilj ne dopustiti da Tomašević pobijedi”

Autor:

Saša Zinaja/Nfoto

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović izjavio je za jutarnji.hr kako bi “svim kandidatima od centra na desno trebao biti cilj da ne dopustimo krajnjoj ljevici, gospodinu Tomislavu Tomaševiću, da bude izabran za gradonačelnika”.

“No, čudni su motivi drugih kandidata koji dolaze iz spektara u kojem su i moji birači. Poručujem kolegi Tomaševiću, kojeg jako poštujem, da ću ga pobijediti u drugom krugu. Čim netko u Zagrebu želi graditi, on pokrene prosvjed. Pozivam ga na debatu da sučelimo ideje i vizije Zagreba. Neka sugrađani vide što on nudi, a što ja. Kolega Tomašević ne spava mirno jer zna da ga samo ja mogu pobijediti”, kazao je Filipović.

HDZ-ova anketa, tvrdi, pokazala je da ulazi u drugi krug. Rezultate te ankete će, kaže, medijima predstaviti idućih dana.

“Želim da Zagreb bude grad u kojem će pobjednici pobjeđivati i u kojem će najslabiji biti zaštićeni. Obećavam građanima da nikad više neće gledati projekte koji su višestruko precijenjeni i u kojima su rokovi probijeni. Uvest ću red” – naglašava Filipović i dodaje kako nije normalno da projekt s 300 naraste na 750 milijuna kuna kao što je slučaj kod izgradnje sljemenske žičare.

Tvrdi kako Gradska skupština na takve stvari ne može ni na koji način utjecati jer je po Statutu Grada Zagreba gradonačelnik odgovoran za realizaciju proračuna. On bi u upravljanju gradom uveo međunarodne standarde borbe protiv korupcije.

Bi li kao gradonačelnik postavio spomenik Milanu Bandiću?

– Odgovorit ću vam to kroz jednu poslovicu. Vrijeme je najmudrije i ono sve pokaže. Mislim da treba pustiti da prođe malo vremena – ističe Filipović. Na pitanje što misli o nepoštivanju mjere da na sprovodu može biti najviše 25 ljudi, a na Bandićevom ih je bilo više od tisuću odgovara: “Zašto mjere nisu poštivane treba pitati Gradska groblja koja su organizator pogreba.”

U politiku je, kaže, ušao 2014. nakon što je izabran za docenta na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i time dobio sigurno radno mjesto na Sveučilištu. Svjetonazorski je, kaže, uvijek pripadao HDZ-u. U to vrijeme na čelu HDZ-a je bio Tomislav Karamarko. “Vidio sam da je Karamarko oslobođen od nečega što su mu stavljali na teret. Ne znam točno zbog čega su ga teretili. Nisam stigao pratiti. Premijer Plenković je napravio ogromne pomake u ovoj zemlji”, kaže Filipović i tvrdi kako ima čvrstu podršku premijera i cijelog HDZ-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.