Filip Zubčić osvojio drugo mjesto u veleslalomu u Adelbodenu!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić u subotu je osvojio drugo mjesto u veleslalomskoj utrci u Adelbodenu. Pobijedio je Francuz Alexis Pinturault, dok je treće mjesto zauzeo Švicarac Loic Meillard, koji je bio vodeći nakon prve vožnje.

Zubčić je prvu vožnju završio na petom mjestu sa sekundom i dvije stotinke zaostatka za najbržim, Švicarcem Loicom Meillardom, a 72 stotinke je bio sporiji od Pinturaulta koji je imao drugo vrijeme.

Tradicionalno agresivnom i riskantnom drugom vožnjom Filip je preuzeo vodstvo tako što je s četvrtim vremenom finala nadmašio do tada vodećeg Talijana De Aleprandinija za 80 stotinki.

Bila je to preteška zadaća za Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea i Švicarca Marca Odermatta, koji su bili bolji od Zubčića u prvoj vožnji, ali su u drugoj zaostali za gotovo pola sekunde u ukupnom zbroju.

Maestralni Alexis Pinturault je bez ijedne pogreške svladao drugu stazu na padini Chuenisbaergli i stavio veliki teret pred Loica Meillarda. Švicarac koji nikada nije pobijedio u veleslalomskim utrkama bio je na putu prema drugom mjestu, ali je na polovici staze napravio veliku pogrešku, potpuno izgubio brzinu te je na kraju jedva uspio doći do trećeg mjesta sa samo dvije stotinke prednosti pred sunarodnjakom Odermattom koji je završio kao četvrti.

Zubčića je Pinturault ostavio sekundu i 26 stotinki iza sebe dok je Švicarac Loic Meillard zakasnio za vodećim sekundu i 65 stotinki.

U ukupnom poretku Francuz je sada preuzeo vodstvo i ima 440 bodova. Odermatt je drugi s 400, a Zubčić treći s 368 bodova. Pinturault vodi i u ukupnom poretku sa 675 bodova. Zubčić je četvrti s 455 bodova.

Skijaši će se u nedjelju u Adelbodenu boriti za bodove u slalomu, a Zubčiću će se pridružiti trio sa Sljemena, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega. Prva vožnja je na rasporedu u 10.30 sati, a druga u 13.30.

Komentiraj