Filip Mihaljević peti na finalu Dijamantne lige, Marija Lasickene preskočila sjajnih 2.05

Ruskinja Marija Lasickene u skoku u vis obilježila je prvi dan Weltklasse atletskog mitinga u Zurichu, ujedno finalnog mitinga iz serije Dijamantne lige na kojem nastupaju po šest najboljih iz cijele sezone. Lasickene je u skoku u vis preskočila sjajnih 2.05, 4 centimetra manje od svjetskog rekorda i jedan manje od njenog osobnog rekorda. Finale ove discipline uveličala je 20-godišnja Ukrajinka Jaroslava Mahučih koja je s 2.03 također stigla na centimetar od osobnog rekorda. Australka hrvatskih korijena Nicola McDermott je upotpunila sjajan ženski vis s preskočenih 2.01. Za Lasickene, aktualnu olimpijsku prvakinju, ovo je već peta osvojena Dijamantna liga.

Ryan Crouser je i u Zurichu potvrdio dominaciju, s 22.67 je postavio novi rekord mitinga, a naš Filip Mihaljević je peti s vrlo dobrih 21.59, 35 centimetara manje od osobnog rekorda 21.94. Crouser, koji će nastupiti na Hanžekovićevom memorijala sljedećeg tjedna, je vlasnik svjetskog rekorda (23.37) i dva olimpijska zlata, a sada je po prvi puta osvojio i Dijamantnu ligu.

Srpkinja Ivana Španović pobijedila je u skoku u dalj s 6.96, 4 cm slabije od njenog najboljeg ovosezonskog rezultata i 14 cm od osobnog rekorda. Aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja, Malaika Mohambo (Njemačka) je tek peta s 6.56.

 

Komentiraj